SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA

Identifiquen tres víctimes més de la guerra a la fossa comú d'El Soleràs

La Generalitat farà un Memorial en la zona.

Identifiquen tres víctimes més de la guerra a la fossa comú d'El Soleràs

Identifiquen tres víctimes més de la guerra a la fossa comú d'El SoleràsMAGDALENA ##ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha identificat tres víctimes més de la guerra a la fossa comuna d'El Soleràs, la més gran de les excavades fins ara pel Memorial Democràtic a Catalunya. Es tracta de dos veïns d'El Soleràs i un de L'Espluga de Francolí: Maria Teresa Mir, d'El Soleràs; Ramon Jové, també d'aquesta localitat de Les Garrigues; i Josep Moles, de L'Espluga de Francolí. La consellera de Justicia, Ester Capella, ha anat aquest matí a El Soleràs per fer un homenatge a aquestes víctimes i traslladar les restes de les dues d'El Soleràs al cementiri modern. Familiars de les víctimes i veïns de la localitat i de la comarca han participat en l'emotiu homenatge.

Es dóna la circumstància que la víctima de L'Espluga de Francolí ha estat identificada a través del Banc d'ADN que va posar en marxa la Generalitat per identificar les restes de les fosses comunes. Els familiars d'aquesta víctima no sabien que el seu avantpassat estava a la fossa d'El Soleràs.

Precisament la consellera de Justícia ha demanat aquest matí als familiars de les víctimes que facilitin el seu ADN a aquest Banc per tal de poder identificar les restes a mesura que es vagin excavant les fosses comunes. La consellera també ha anunciat que la Generalitat farà un Memorial a la fossa d'El Soleràs, la més gran de les excavades fins ara a Catalunya.

tracking