SEGRE

PREVENCIÓ BENESTAR

Bombers per detectar els casos de pobresa energètica

Interior estudia reactivar aquest protocol després de dos anys || L’APE creu que els incendis poden revelar aquesta problemàtica

Representants de l’APE, abans de la reunió d’ahir amb Interior.

Representants de l’APE, abans de la reunió d’ahir amb Interior.TWITTER/APE_CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar ahir que el departament està “totalment disposat” a reactivar el protocol de detecció de pobresa energètica, que segons la Generalitat estava paralitzat des de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Per a aquest objectiu, es valdrà de les intervencions dels bombers, que l’últim any ja han detectat cinc-cents casos a Barcelona.

Segons va explicar ahir la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), Maria Campuzano, després de la reunió amb Buch, “els incendis que hi ha hagut aquest principi d’any estan directament relacionats amb casos de pobresa energètica”. Per això, va explicar que aquests sinistres “han tornat a posar sobre la taula la necessitat d’implementar un protocol de detecció a través de les intervencions dels Bombers”, alhora que va destacar que “aquesta proposta està aturada des de fa dos anys”. I és que consideren que els bombers són “observadors privilegiats” i, amb uns indicadors “molt senzills”, poden detectar si a la llar on han efectuat un servei hi pot haver una situació de pobresa d’aquest tipus. Tot i així, adverteixen que no toleraran “que des del Govern es vagin passant la pilota entre departaments mentre hi ha vides en joc”. A la reunió també va assistir el director general de Bombers, Manel Pardo, entre d’altres.

tracking