SEGRE

INICIATIVES EDUCACIÓ

Un col·legi de Lleida participa en el nou Erasmus de Primària entre països de la Unió Europea

El col·legi Frederic Godàs de Lleida participa en el nou programa d’intercanvi d’alumnes de Primària entre països de la Unió Europea || Acull estudiants d’Itàlia, Romania, Portugal i Estònia

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.ESCOLA FREDERIC GODÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aprendre a conviure, amarar-se d’altres cultures, millorar el nivell d’anglès i obrir la ment. Aquests són els principals objectius del programa europeu Erasmus plus titulat Innovating by doing experiments about Leonardo (Ideal) al qual l’escola Frederic Godàs de Lleida es va inscriure el mes de setembre passat.

Es tracta d’un projecte conjunt amb altres països de la Unió Europea (Itàlia, Romania, Portugal i Estònia) que té dos anys de durada, de manera que alumnes de cinquè i sisè de primària d’entre deu i onze anys fan estades d’una setmana en cadascun dels quatre països inscrits per estudiar les facetes com a matemàtic, artista, científic i enginyer del polifacètic Leonardo da Vinci. “Volem que els nostres alumnes s’amarin d’una de les figures més importants de la nostra història”, explica la directora del centre lleidatà, María José Castelló.

Els alumnes participen en activitats per descobrir el talent i desenvolupar el seu coneixement

Actualment el Frederic Godàs acull des de dilluns i fins diumenge setze alumnes (quatre de cadascun dels països citats) i deu professors, dos per cada nacionalitat. Durant la setmana han visitat la Universitat de Lleida, el Museu, la Seu Vella, l’Auditori Enric Granados, el departament d’Educació i la Paeria. “Els nostres hostes es mostren encantats amb la ciutat, i per com els estan tractant. Cada nen viu amb una família lleidatana i estan tots molt contents”, assegura Castelló. A banda de les visites, també s’han programat diversos treballs de grup i activitats com un concert de cant coral, una batukada o tallers de construcció i robòtica. Tot amb la intenció de fomentar el coneixement científic i així “permetre als alumnes que descobreixin el seu talent perquè desenvolupin les capacitats necessàries que els ajudin a resoldre els problemes que se’ls plantegin en el futur”, recalquen des de l’escola.

Durant la segona setmana del passat mes de desembre, van ser els alumnes del Frederic Godàs amb professors del centre, i els participants de Romania, Portugal, i Estònia, els que es van desplaçar fins a Castel Frentano, a Itàlia, per compartir diverses activitats i aprenentatge, a més de visitar museus i llocs d’interès.

La següent parada d’aquest Erasmus per a principiants serà al març a Romania. Els alumnes tancaran el programa Innovating by doing experiments about Leonardo viatjant el curs que ve a Portugal i Estònia. Una vegada acabat el projecte tots els centres educatius que hi hagin participat hauran d’enviar els informes pertinents a l’Agència Nacional Europea, perquè estudiï els resultats de la iniciativa i valori continuar implementant-la. “Estem molt contents i satisfets amb aquesta iniciativa per la motivació que està despertant en l’alumnat i també en el professorat i les famílies”, insisteix Castelló. “L’experiència i l’aprenentatge que els alumnes adquireixen amb aquest tipus d’iniciatives, difícilment la podrien assumir en altres situacions més convencionals. És important que els que dominaran el futur tinguin la ment oberta”, sentencia la directora lleidatana.

El Frederic Godàs és l’únic centre d’educació primària de tota la província de Lleida que participa en aquest projecte.

Ara els alumnes més petits també viatgen El programa europeu Erasmus plus titulat Innovating by doing experiments about Leonardo (Ideal) és l’evolució del que abans es coneixia com a Comènius. La principal diferència és que anteriorment els que es desplaçaven en aquest tipus de projectes europeus destinats a centres de primària eren els professors i no els alumnes. Ara, gràcies a aquesta nova versió, s’afegeixen també els alumnes als viatges, en un intent d’ampliar el coneixement i l’experiència de vida. El criteri en el qual es basen els col·legis a l’hora d’escollir els seus alumnes és l’expedient acadèmic de l’alumne i el seu comportament durant les classes.

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.ESCOLA FREDERIC GODÀS

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.

Alumnes dels cinc països participants en el projecte europeu durant un taller de robòtica.ESCOLA FREDERIC GODÀS

tracking