SEGRE

Creix un 10% el nombre de pacients de càncer atesos a Lleida

L'Arnau de Vilanova va diagnosticar prop de 2.000 nous casos el 2018

L'exposició 'Apropa't a la meva realitat i descobreix les meves emocions', que es pot veure a l'Arnau de Vilanova

Creix un 10% el nombre de pacients de càncer atesos a LleidaHUAV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de malalts de càncer atesos a Lleida va créixer un 10% el 2018. Així, l'Hospital Arnau de Vilanova va diagnosticar prop de 2.000 nous casos. La cap del servei d'Oncologia Mèdica de l'hospital lleidatà, la Dra. Antonieta Salud, atribueix l'increment a l'envelliment de la població i, sobretot, a que el centre disposa de noves tècniques i avenços tecnològics per detectar determinats casos que abans no es podien localitzar.

La Dra. Salud ha destacat l'increment que s'ha detectat en el darrer any de casos de càncer de pulmó i de mama, però sobretot, el de pàncreas, amb més d'una seixantena de primeres visites efectuades durant el 2018. També ha explicat que a Lleida es detecten uns 400 càncers de còlon a l'any.

Un altre fet destacat és que creix el nombre de joves als qui se'ls diagnostica la malaltia.

Els professionals situen el tabac i l'alimentació com a causants de bona part dels casos de càncer, una malaltia de desenvoluparan al llarg de la seua vida un de cada dos homes i una de cada tres dones. Pel que fa a la supervivència, creix any rere any a Catalunya.

Exposició sobre les emocions dels malalts En motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, que se celebra aquest dilluns, l'Arnau de Vilanova ha inaugurat una exposició en què pacients i familiars expliquen la seua experiència amb la malaltia. El muntatge porta per títol 'Apropa't a la meva realitat i descobreix les meves emocions' i està organitzat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

'Apropa't a la meva realitat i descobreix les meves emocions'

Creix un 10% el nombre de pacients de càncer atesos a LleidaHUAV

tracking