SEGRE

Justícia demana a la Fiscalia dades d'abusos sexuals de religiosos a menors

La ministra de Justícia, Dolores Delgado.

Justícia demana a la Fiscalia dades d'abusos sexuals de religiosos a menorsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha demanat a la Fiscalia General de l’Estat que l’informi de les diligències obertes als tribunals per agressions i abusos sexuals a menors comeses en congregacions, col·legis o qualsevol altre tipus d’institució religiosa. En un escrit remès aquest dimarts a la Fiscalia, Delgado assenyala que en els últims mesos els mitjans de comunicació han difós nombroses informacions sobre suposades agressions comeses en institucions que, en molts casos, han contribuït a l’ocultació d’aquests delictes i "a la protecció dels victimaris". Aquestes informacions periodístiques, destaca, han generat "una important alarma social" i "una forta demanda perquè aquest Govern abordi aquest fenomen".

La petició de dades, explica Justícia, s’emmarca a l’article 9.2 de l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, que estableix que s’"informarà el Govern espanyol, quan aquest l’interessi i no existeixi obstacle legal, respecte a qualsevol dels assumptes en què intervingui el Ministeri Fiscal, així com sobre el funcionament, en general, de l’Administració de Justícia".

Delgado recorda que el Consell de Ministres va aprovar el passat 28 de desembre l’avantprojecte de llei Orgànica de Protecció Integral a la Infantesa i l’Adolescència davant la Violència, amb l’objectiu d’atorgar una protecció més gran davant qualsevol tipus de maltractament físic, psicològic i emocional. Entre altres assumptes, es modifica el règim de prescripció de les agressions i els abusos sexuals a menors, perquè el termini comenci a comptar a partir que la víctima compleixi 30 anys i no als 18, com passa ara.

Segons explica Delgado, aquest canvi és necessari pels "efectes especialment greus per al desenvolupament de la personalitat" dels menors que pateixen els abusos, "que perduren durant gran part de la seua vida adulta". L’objectiu és garantir que la víctima assoleixi prou maduresa per vèncer la vergonya i la por que generen aquestes execrables agressions i pugui afrontar amb solvència la denúncia dels fets i el procés penal a què, en el seu cas, doni lloc".

tracking