SEGRE

Alcohol i tabac, darrere del dany cardíac d'adolescents

Alcohol i tabac, darrere del dany cardíac d'adolescents

Alcohol i tabac, darrere del dany cardíac d'adolescentsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum d’alcohol i tabac entre adolescents, fins i tot en petites quantitats, és responsable del dany cardiovascular precoç en més d’un milió d’adolescents espanyols, segons un estudi de la Societat Europea de Cardiologia, que insta a activar campanyes de conscienciació entre els joves.

L’estudi Alspac, publicat per la Societat Europea de Cardiologia a European Heart Journal, conclou que el consum d’alcohol i tabac entre adolescents està associat amb la rigidesa arterial precoç, un biomarcador que pot millorar la predicció del risc cardiovascular. I cal tenir en compte que, segons l’última Enquesta sobre Ús de Drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya, encara que els menors proven les drogues cada vegada més tard, la incidència del consum d’alcohol i tabac es va incrementar en un 13,25 % i un 34,5 % respectivament el 2016 respecte a 2014. Això es tradueix en números absoluts en aquestes xifres: més d’un milió d’adolescents van reconèixer el 2016 haver pres alcohol i 534.900 van assegurar haver consumit tabac en Estat espanyol.

Davant d’aquestes dades, el president de la Fundació Espanyola del Cor (FEC), Carlos Macaya, considera fonamental la posada en marxa de campanyes per conscienciar els adolescents de què "ser jove no els immunitza a un davant la malaltia cardiovascular.

tracking