SEGRE

MÚSICA LÍRICA

La mezzosoprano lleidatana Marta Infante s'estrena al Liceu

La mezzosoprano Marta Infante s’estrena al coliseu barceloní dissabte vinent amb la nova òpera ‘L’enigma di Lea’ || Assegura que se sent “feliç, feliç perquè és un somni fet realitat”

Un dels assajos de l’òpera, amb la lleidatana Marta Infante a l’esquerra.

Un dels assajos de l’òpera, amb la lleidatana Marta Infante a l’esquerra.A.BOFILL/LICEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona es vestirà de gala dissabte que ve per a l’estrena d’una gran superproducció lírica, la primera òpera catalana que veu la llum en els últims 10 anys. Es tracta de L’enigma di Lea, del compositor Benet Casablancas i amb text del filòsof Rafael Argullol (vegeu el desglossament) i suposa també el debut en aquesta mítica plaça de toros lírica de la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, reconeguda internacionalment. La cantant, ahir, poc abans de participar en un dels últims assajos, va explicar a SEGRE que se sentia “feliç, feliç perquè és un somni fet realitat. És molt gran i és una mica com actuar a casa teua” i ho farà en una estrena a la qual assistiran directors de tot el món. Tanmateix, el procés ha estat llarg. “Vaig fer una audició fa un any i mig i els vaig agradar.” Mesos després li van trucar per a aquest projecte i el 2 de gener va començar els assajos d’un muntatge amb un elenc, escenografia i vestuari espectaculars, segons va avançar i va voler remarcar que “l’equip de companys és impressionant”. Infante i dos cantants més actuen com a “dames de frontera”, amb una constant participació en les dos hores que dura l’obra. Després de l’estrena dissabte, on la mezzosoprano estarà acompanyada per la seua mare mentre que el seu marit i la seua filla de 7 anys l’acompanyaran en l’assaig final, l’òpera es representarà els dies 10, 12 i 13 de febrer i en el futur podria girar per Europa.

Després d’aquesta fita musical, la intèrpret té nombrosos projectes en cartera. El primer, i que la il·lusiona especialment, és el Rèquiem de Mozart, que, dirigit pel també lleidatà Pedro Pardo, es veurà a la Llotja de Lleida el 2 de març i l’endemà a l’Ateneu de Tàrrega en homenatge a qui va ser alma mater de l’Orfeó Lleidatà Lluís Virgili.

Infante i dos cantants més tenen una participació constant i l’obra acaba amb una frase d’aquest trio

L’obra està considerada un conte mític pel mateix Argullol, un mite que entra en confusió amb la mateixa realitat, i que es defineix com “una història d’amor, una història d’un secret”.

Malgrat que Argullol va treballar al principi amb tres versions, en català, castellà i italià, finalment es va decantar per una obra majoritàriament en aquest últim idioma i amb les parts del cor en català, perquè és “una de les meues llengües literàries, és una llengua franca de l’òpera i el context mític del qual prové també l’afavoria”.

La primera òpera catalana que s’estrena en els últims deu anys L’enigma di Lea, del compositor Benet Casablancas, amb text del filòsof Rafael Argullol, representa la primera estrena d’una òpera catalana dels últims deu anys. Amb direcció d’escena a càrrec de Carme Portaceli i direcció musical de Joan Pons, compta en el repartiment amb Allison Cook (Lea), José Antonio López (Ram), Xavier Sabata (Dr. Schicksal), acompanyats per un total d’onze solistes, un gran cor a l’escenari (més de setanta coristes) i una orquestra de 78 músics a l’orquestra.

Un dels assajos de l’òpera, amb la lleidatana Marta Infante a l’esquerra.

Un dels assajos de l’òpera, amb la lleidatana Marta Infante a l’esquerra.A.BOFILL/LICEU

tracking