SEGRE

Justícia demanarà a l'Església informació sobre casos d'abusos

El ministeri vol comprovar si possibles investigacions internes de l'Església han estat comunicades

Josep Maria Font va renunciar a les seues parròquies ahir després d'oficiar missa a Sant Martí de Maldà.

Justícia demanarà a la Conferència Episcopal informació sobre casos d'abusosSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha anunciat aquest dijous que sol·licitarà a la Conferència Episcopal informació de casos i investigacions obertes sobre presumptes abusos i agressions sexuals de membres i representants de l’Església a menors. Entrevistada als 'Desayunos de TVE', Delgado ha recordat que aquesta mateixa setmana ha demanat a la Fiscalia General de l’Estat que l’informi de les diligències obertes als tribunals per agressions i abusos sexuals a menors comeses al si de congregacions, col·legis o qualsevol altre tipus d’institució religiosa. L’objectiu ara és comptar també amb dades sobre possibles investigacions internes i saber si han estat comunicades.

Després de deixar clar que "la veritat és important", tant per a les víctimes com per prevenir els abusos, Delgado ha explicat que amb aquesta informació busca "enriquir" l’avantprojecte de llei Orgànica de Protecció Integral a la Infantesa i l’Adolescència dissenyat pel seu departament.

Els abusos i agressions sexuals a menors i els casos que estan aflorant preocupen "moltíssim" al Govern central i aquesta llei busca atallar|aturar-los amb reformes importants, com la modificació del règim de prescripció d’aquests delictes perquè el termini comenci a comptar a partir que la víctima compleixi 30 anys i no als 18, com passa ara. Els nens i nenes objecte d’aquests abusos, ha recalcat, necessiten tenir prou maduresa per poder denunciar-ho.

tracking