SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

Els municipis on exercia Font, acusat d'abusos, reclamen informació sobre el seu substitut

Alcaldes dels municipis on exercia Josep Maria Font, acusat d’abusos, reclamen informació sobre el seu substitut || Maldà i Belianes preparen una moció conjunta per mostrar la seua indignació

Jaume Pujol.

Jaume Pujol.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes dels municipis lleidatans on fins dimecres era rector de les parròquies Josep Maria Font exigeixen a l’arquebisbat de Tarragona informació sobre la investigació que es va dur a terme sobre els suposats abusos a menors. L’alcalde d’Arbeca, Joan Simó, va assenyalar ahir a aquest diari que han sol·licitat a l’arquebisbat tota la informació disponible i va destacar que l’ajuntament exigeix que el successor de Font compleixi tots els controls necessaris per tenir la tranquil·litat dels veïns. Simó va insistir en la gran sorpresa i indignació que va causar al municipi la notícia que el rector havia estat investigat pel Vaticà per un suposat cas d’abusos a un menor. En la mateixa línia, l’alcalde dels Omellons, Jordi Gaya, va explicar que el consistori ha enviat una carta a l’arquebisbat de Tarragona per exigir tota la informació sobre aquest cas i saber qui prendrà el relleu com a rector de l’església del municipi. Per la seua part, els alcaldes de Maldà, Sebastià Mata, i Belianes, Josep Ramon Morera, treballen conjuntament en la redacció d’una moció per mostrar el seu malestar i indignació amb els fets, que està previst que passi pels plens el 14 de febrer vinent.

El contingut de les mocions encara no està definit. L’alcalde de Sant Martí de Maldà, Jaume Pallàs, va dir que també estudien quina mesura prendre, “una cosa farem però encara no ho hem decidit, esperem poder aclarir què ha passat i que l’arquebisbat ens doni les explicacions pertinents”.

El sacerdot Manuel Borges Anguera assumeix les vuit parròquies del cessat a Urgell i les Garrigues

En un comunicat, l’arquebisbat va anunciar que el sacerdot Manuel Borges Anguera serà el nou administrador parroquial de Sant Jaume d’Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona.

El sacerdot cessat exercia a Cambrils abans de ser cessat l’any 2015 i va ser apartat dos anys mentre era investigat pel Vaticà. L’estiu passat va ser traslladat a vuit parròquies de l’Urgell i les Garrigues.

tracking