SEGRE

ESGLÉSIA PEDERÀSTIA

El capellà investigat abandona Lleida

Després que el cap de setmana oficiés misses a Sant Martí de Maldà, Maldà i Nalec malgrat que ja havia estat rellevat || Els alcaldes afectats demanen explicacions a l’arquebisbat

Josep Maria Font, dimecres passat a Sant Martí de Maldà abans d’anunciar la renúncia.

Josep Maria Font, dimecres passat a Sant Martí de Maldà abans d’anunciar la renúncia.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sacerdot Josep Maria Font Solé ha abandonat finalment les parròquies de l’Urgell i les Garrigues després que el cap de setmana oficiés misses a Sant Martí de Maldà (com va avançar ahir SEGRE), Maldà i Nalec malgrat que ja havia estat rellevat dies abans. L’arquebisbat de Tarragona va informar ahir que van ser eucaristies per acomiadar-se dels feligresos. El capellà va renunciar dimecres de la setmana passada a les parròquies després que transcendís que havia estat investigat el 2015 pel Vaticà per un presumpte cas de pederàstia i, l’endemà, l’arquebisbat va anunciar que el sacerdot Manuel Borges Anguera seria el nou administrador parroquial. Malgrat això, va oficiar misses en les quals va assegurar que era innocent.

Els alcaldes dels pobles en els quals Font era rector es van mostrar ahir “sorpresos”. El primer edil de Sant Martí, Jaume Pallàs, va demanar que “no torni fins que pugui demostrar que els fets pels quals se l’acusa són falsos” ja que “aquest cas ha creat incertesa”. Pallàs també va dir que si durant les pròximes setmanes no es prova la seua innocència, se sumarà als ajuntaments de Maldà i Belianes i presentarà una moció de condemna al ple, previst per al març. Per la seua part, l’alcalde de Maldà, Sebastià Mata, va apuntar que “diuen una cosa i fan el que volen”. Dijous se celebrarà un ple en el qual es debatrà una moció demanant a l’arquebisbat que aclareixi la situació de l’exrector, que els religosos acreditin que no tenen antecedents penals per pederàstia i que l’arquebisbat porti davant la justícia qualsevol denúncia per abusos. L’alcalde de Belianes, Josep Ramon Morera, va dir que probablement també debatran la moció dijous i va remarcar que estarà enfocada a “demanar explicacions a l’arquebisbat per haver encobert el rector canviant-lo de zona, no en contra de Josep Maria Font”. Morera va afegir que “si va cometre aquests suposats abusos a menors, que se’l castigui i en cas contrari, que se li torni l’honorabilitat”.

Maldà demanarà que els sacerdots acreditin que no tenen antecedents penals per pederàstia

A més de ser investigat per l’Església, el 2011 l’escola de Cabra del Camp va demanar-ne l’expulsió després de sorprendre’l amb dos menors sobre la falda. Va estar apartat uns mesos al monestir de Poblet i manté que és innocent.

Omella: “S’ha d’assumir i netejar tot el que sigui necessari”

Els bisbes catalans participen des d’ahir i fins avui en una nova reunió de la Conferència Episcopal Tarragonina que se celebra a Tiana i en la qual tractaran els casos d’abusos. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va ser molt contundent i a l’entrada de la reunió va assegurar, en declaracions a TV3 i TVE, “el que està mal fet està mal fet i punt, sigui on sigui” i va afegir que l’Església ha “d’assumir i netejar tot el que sigui necessari” i que per a això han de ser “valents”. Per la seua part el bisbe de Vic, Romà Casanova, va afirmar que durant la reunió parlarien d’aquesta qüestió que “ens colpeja a tots”. “És molt lamentable. Estem patint i compartint el sofriment de la gent, les comunitats i per descomptat de les víctimes”, va afirmar el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés. A la reunió participen Salvador Giménez (bisbe de Lleida), Joan-Enric Vives (arquebisbe de l’Urgell) i Xavier Novell (Solsona).

tracking