SEGRE

POLÍTICA VIOLÈNCIA MASCLISTA

El cas de Farah, al Senat

Debat avui sobre la situació de la jove de Torrefarrera, que té el fill retingut a Egipte || Es retarda el tràmit de la custòdia

Ailham Mohamed, ahir al seu habitatge de Torrefarrera, ensenyant fotos de la seua germana Farah.

Ailham Mohamed, ahir al seu habitatge de Torrefarrera, ensenyant fotos de la seua germana Farah.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Afers Exteriors del Senat debatrà avui una moció per instar el Govern central a actualitzar el protocol d’actuació contra la violència de gènere a l’exterior i a millorar l’atenció i els ajuts que reben les víctimes que són a l’estranger. La senadora d’Units Podem Sara Vilà impulsa aquesta iniciativa i portarà a la Cambra Alta el cas de Farah Mohamed, la jove de Torrefarrera que es troba a Egipte lluitant per la custòdia del seu fill de 3 anys, retingut per la seua exparella. La Fiscalia egípcia ja ha emès una ordre d’atribució de la custòdia del nen a favor de la seua mare, tot i que està pendent d’execució. Vilà va explicar que diumenge es va celebrar una vista perquè el jutge estudiï la possibilitat d’aixecar la prohibició de viatge per al menor. El pròxim 3 de març hi ha una altra vista programada per continuar estudiant les al·legacions. Sobre aquesta qüestió, la senadora lleidatana assenyala que, si el jutge no aixeca la prohibició, el pla B és intentar que Farah es quedi al Caire en “la millor situació possible”, amb una manutenció per al nen i una “estabilitat allà” que li faciliti el marit. La jove de Torrefarrera va denunciar haver estat enganyada per la seua parella per viatjar al seu país d’origen abans de separar-se i que la va amenaçar de mort per quedar-se el fill.

A la moció, Vilà insta el Govern a establir “immediatament” un mecanisme de registre i comptabilització mundial i internacional dels casos d’espanyoles que denuncien ser víctimes de violència masclista a l’estranger i recorda que les dones i nens que han estat assassinats en altres països no comptabilitzen a les estadístiques de violència de gènere.

tracking