SEGRE

IGUALTAT INICIATIVES

Escalfant motors per al 8-M

Entitats feministes de Lleida inicien la campanya informativa per a la pròxima vaga || Debats i tallers pel Dia de la Dona i la Nena en la Ciència

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora 8M va portar a terme ahir una acció informativa a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida sobre la vaga feminista del pròxim 8 de març. Les organitzacions feministes van escollir el centre hospitalari per iniciar la campanya informativa perquè els espais sanitaris, assenyalen, igual que els educatius i d’atenció a la dependència, són els que compten amb més presència de dones i amb falta de drets d’igualtat laboral i de representació femenina en consells i juntes directives. La coordinadora va animar les treballadores i usuàries a participar en la creació del comitè de la vaga en un acte aquest dijous al Rectorat de la Universitat de Lleida. Així mateix, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, Ponent es va bolcar ahir en diverses activitats per reivindicar el paper de la dona i la necessitat de seguir avançant per la plena igualtat. L’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir una taula redona amb la participació de diversos joves que desenvolupen projectes d’investigació de l’àmbit cientificotecnològic a Lleida.

D’altra banda, instituts com el Torre Vicens i el Guindàvols van acollir activitats, tallers i exposicions sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, un estudi del ministeri de Ciència, Innovació i Universitats assenyala que la proporció de dones en el personal investigador a Espanya no ha millorat en deu anys, ja que s’ha mantingut en el 39 per cent. El percentatge de dones només ha millorat lleugerament en l’administració pública i universitats, encara que des del 2014 i un sol punt percentual i al sector empresarial, les dones representen el 31% del personal, el mateix percentatge des del 2013.

Naix la Coordinadora 8-M Lleida per convocar una vaga de dones

Naix la Coordinadora 8-M Lleida per convocar una vaga de donesDONES LLEIDA

tracking