SEGRE

EDUCACIÓ CERTÀMENS

Mercat de futurs professionals a Mollerussa

L’Amistat de Mollerussa, seu de la quarta Fira Universitària i d’Estudis Postobligatoris, que va atreure uns 2.000 joves || Va presentar graus de Medicina o cicles com el de disciplines hípiques

Alumnes de l’institut Ronda van fer activitats d’animació cultural.

Alumnes de l’institut Ronda van fer activitats d’animació cultural.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Graus com el de Medicina o Dret, Batxillerat Artístic o un cicle sobre disciplines hípiques són alguns dels estudis que es van presentar ahir a la quarta Fira Universitària i d’Estudis Postobligatoris que es va celebrar durant tot el matí al teatre L’Amistat de Mollerussa. Fins aquí es van atansar uns 2.000 estudiants de quart d’ESO i de primer i segon de Batxillerat de tota la comarca del Pla d’Urgell i municipis pròxims. Tretze universitats van presentar les seues diferents opcions formatives, entre les quals la Universitat de Lleida o l’Autònoma de Barcelona, juntament amb estudis en línia o semipresencials com la Universitat Oberta de Catalunya o la UNED. També van participar dotze centres d’estudis postobligatoris, entre els quals La Salle Mollerussa, que va mostrar una de les seues novetats d’aquest curs, el Batxillerat d’arts plàstiques, imatge i disseny o l’Institut Mollerussa, que aquest curs també ha iniciat els estudis de tècnic esportiu en disciplines hípiques de salt, doma i concurs. L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida va portar a terme una exhibició sobre com s’elaboren còctels.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va visitar el certamen, va destacar que la fira “atansa tots els estudis que s’ofereixen a Catalunya perquè les famílies no hagin de desplaçar-se”. El president del consell comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, va remarcar que el fet que la fira es dugui a terme al teatre L’Amistat “dignifica aquesta fira tan necessària”. La iniciativa també va comptar amb la visita del Sr. Postu. A més dels estands dels centres expositors, la sala polivalent va acollir tres taules redones agrupades per branques per abordar formacions d’enginyeria, ciències de la salut i arts i humanitats.

Atenció a persones en situació de dependència L’institut Ronda de Lleida va presentar els cicles formatius que imparteix, com el tècnic en consideració a persones en situació de dependència o el de mediació comunicativa per a persones sordes o amb discapacitat visual. Com a exemple dels problemes que es poden trobar persones amb discapacitat visual, els assistents van poder emprovar-se unes ulleres i així posar-se a la pell de persones amb problemes en la visió. Alumnes del cicle superior d’animació sociocultural i turística també van portar a terme activitats. D’altra banda, els joves van poder rebre orientació i assessoraments individualitzat a càrrec del Servei Educatiu del Pla d’Urgell.

tracking