SEGRE

ESGLÉSIA ABUSOS

Investiguen a França un nunci per agressió sexual

Està acusat per tocaments a un jove treballador a París || El Vaticà espera els resultats de les investigacions

Luigi Ventura saludant el president de França, Macron.

Luigi Ventura saludant el president de França, Macron.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de França va obrir ahir una investigació per les denúncies d’agressió sexual contra el representant del papa a França, el cardenal Luigi Ventura, segons van informar fonts judicials. Les acusacions van ser avançades pel diari francès Le Monde, que va assegurar que Ventura, de 74 anys, va ser acusat de realitzar tocaments a un jove treballador de l’ajuntament de París. Aquest fet es produeix després d’una sèrie d’escàndols d’abusos sexuals de l’Església catòlica a Espanya, Xile, els Estats Units, Alemanya o Austràlia.

La setmana que ve està prevista la celebració al Vaticà d’una cimera especial sobre la prevenció del maltractament infantil per part del clergat, a la qual assistiran els presidents de les conferències episcopals de tot el món.

Per la seua part, la Santa Seu està esperant “el resultat de les investigacions” sobre el cas. “Estem a l’espera del resultat de les investigacions per prendre qualsevol tipus de decisió”, va confirmar el director en funcions de l’Oficina de Premsa del Vaticà, Alessandro Gisotti. A més, va informar que han conegut l’obertura de les indagacions per part de la justícia francesa per la premsa.

D’altra banda, Luigi Ventura també ha servit com a nunci del papa en altres països com Costa d’Ivori, Burkina Faso, Níger, Xile i el Canadà.

tracking