SEGRE

SALUT DIA MUNDIAL

Receptes per a nens amb càncer

Presenten el llibre ‘Culleres que cuiden’ amb plats que “alleugen” efectes secundaris del tractament || Amb text de la doctora lleidatana Antonieta Barahona i il·lustracions de Pilarín Bayés

L’impulsor del llibre, Joan Torner, la il·lustradora Pilarín Bayés i la nutricionista Antonieta Barahona.

L’impulsor del llibre, Joan Torner, la il·lustradora Pilarín Bayés i la nutricionista Antonieta Barahona.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns dels efectes secundaris més indesitjats dels tractaments del càncer són els que provoquen al pacient no poder menjar o la pèrdua per complet de la gana. Aquests efectes encara s’accentuen més si els qui els pateixen són nens. És per això que la fundació Joan Petit, Nens amb Càncer, de Blanes va decidir editar el llibre de receptes Culleres que cuiden per ajudar a fer més suportable aquest problema als més petits. “Volem donar una eina, un regal als nens, que pateixen aquests desagradables efectes”, va assegurar Joan Torner, fundador de l’associació, durant la presentació del llibre ahir a Lleida en el marc del Dia Internacional del Càncer Infantil. El volum consta de dos parts, una d’elaborada per la nutricionista lleidatana Antonieta Barahona i el seu equip, que compta amb 24 receptes específiques per a persones que tenen aquests efectes secundaris, i una altra, amb 49 receptes de cuiners de reconegut prestigi com Joan Roca, Nandu Jubany o David Andrés. A més, la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés es va encarregar de caricaturitzar i plasmar al llibre tots els que hi van participar. Els fons que es van recaptar amb la venda del llibre aniran destinats íntegrament a la fundació per intentar millorar la qualitat de vida dels nens i familiars que tenen aquesta malaltia.

Malgrat que el càncer infantil es considera una malaltia poc habitual per la seua baixa incidència, cada any es diagnostiquen a Catalunya 240 nous casos. La supervivència d’aquesta malaltia en nens i adolescents se situa al voltant d’un 80 per cent. A Lleida, Afanoc ha atès des de l’any 2013 noranta famílies i la Casa dels Xuklis a Barcelona en va acollir durant l’any passat unes vint.

Durant l’acte els assistents van poder disfrutar de coca i xocolate i de diversos tallers de manualitats i el sorteig d’entrades per a espectacles.

Berenar solidari en benefici dels nens amb càncerEn el marc del Dia Mundial Contra el Càncer Infantil, l’associació solidària Fades de Ponent va celebrar ahir a la tarda un berenar solidari en benefici d’Afanoc per recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia i ajudar els nens i familiars que la tenen.

L’impulsor del llibre, Joan Torner, la il·lustradora Pilarín Bayés i la nutricionista Antonieta Barahona.

L’impulsor del llibre, Joan Torner, la il·lustradora Pilarín Bayés i la nutricionista Antonieta Barahona.AMADO FORROLLA

tracking