SEGRE

GUIA

Conscienciar sobre càncer infantil

Unes 6.000 persones van assistir ahir a la festa del Posa’t la Gorra! per recaptar fons contra la malaltia || Demanen facilitar més informació als centres educatius

Sis mil persones van assistir a la festa a la Seu Vella de Lleida per recaptar fons contra el càncer infantil

Posa't la Gorra 2019Amado Forrolla i Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 6.000 persones es van posar ahir la gorra a la sisena edició del Posa’t la Gorra!, la festa solidària contra el càncer infantil organitzada per AFANOC al Turó de la Seu Vella i en la qual es va reivindicar més difusió d’aquesta malaltia. I és que segons la presidenta de l’entitat de Catalunya, Maite Montañés, “cada any se’n detecten vint casos a Lleida, dos-cents a Catalunya, i fa falta dotar els col·legis i instituts d’informació, ja que molts dels nens i adolescents tenen por de ser rebutjats pels canvis físics que genera el càncer”. Durant tot el matí, es van celebrar diferents activitats de lleure, que aquest any estaven especialment relacionades amb la música. Precisament, la cantant Lorena Gómez i el pianista Antoni Tolmos van conduir aquesta festa solidària, que va acabar amb l’actuació de Lorena en la qual va cantar el tema Indomable.

Al marge de la part lúdica, diversos joves que han passat per un càncer van assegurar als més petits afectats “que se’n poden sortir”. En el cas de la Sandra, de 18 anys, va tenir leucèmia fa just sis anys i va reclamar més difusió als mitjans de comunicació i a les escoles.

Montañés, per la seua banda, que va explicar que van vendre 6.000 gorres solidàries, va assenyalar que fan falta més ajuts una vegada superada la malaltia, “perquè el 70 per cent té diferents seqüeles”. També va sol·licitar recursos per ajudar les famílies que s’han de desplaçar a Barcelona durant el temps que es prolonga el tractament. De fet, AFANOC compta amb un allotjament gratuït, la Casa dels Xuklis, que està situada al costat de l’hospital de la Vall d’Hebron.

Sis mil persones van assistir a la festa a la Seu Vella de Lleida per recaptar fons contra el càncer infantil

Posa't la Gorra 2019Amado Forrolla i Itmar Fabregat

tracking