SEGRE

EDUCACIÓ SERVEIS

Troben un monitor per a la Maria els propers 2 mesos

La família de la nena de Peramola amb discapacitat va recaptar els diners venent embotits || Per costejar el menjador escolar

La família va instal·lar una parada d’embotits a la Bassella Race.

La família va instal·lar una parada d’embotits a la Bassella Race.MARIA MAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Maria Orrit Mas, la nena de Peramola de sis anys amb un alt grau de dependència ocasionat per una malaltia genètica molt poc comuna, ha aconseguit recaptar part dels diners necessaris per poder pagar el monitor de menjador que necessita la petita i que el departament d’Educació no li cobreix. Mitjançant la venda de lots d’embotit elaborats per l’empresa d’Organyà Embotits Espunyes fa nou dies durant la Bassella Race 2019, la popular competició d’enduro de motos que se celebra cada any al municipi de Bassella, van recaptar un total de 800 euros, una quantitat que permet a la família de la petita poder costejar el servei de monitor durant un període de dos mesos.

Des de fa una setmana, la nena torna a quedar-se a dinar a l’escola de Solsona on rep l’atenció especialitzada durant tota la jornada escolar, un fet que, segons va explicar a aquest diari la mare, Maria Mas, els recomanen els metges “per afavorir el desenvolupament evolutiu” de la menor. Segons la mare, l’objectiu és habilitar una altra “parada solidària” al mercat de Solsona per vendre els lots restants i continuar recaptant els diners necessaris que permetin a la petita disposar d’un monitor fins a final de curs.

Recaptaran més diners al mercat de Solsona per sufragar el servei durant tot el curs

Val a recordar que la família reclama des de fa més de tres anys al Govern de la Generalitat una ajuda per sufragar el monitoratge al menjador del centre, ja que la Maria no pot dinar sola. Tanmateix, segons la legislació actual, la petita no té dret al servei de menjador obligatori per desplaçar-se a un centre de fora de la comarca i no ser el seu centre de referència −en aquest cas l’escola d’Oliana−. I en el seu defecte, tampoc no té dret al servei de monitoratge.

La malaltia de la nena està catalogada dins de la síndrome 9P i li impedeix caminar, parlar o menjar sola.

Obligats a fer 120 quilòmetres al dia per portar la nena al col·legi La família es veu obligada a fer fins a 120 quilòmetres de trajecte en el seu vehicle particular cada dia perquè la petita rebi atenció especialitzada en una escola de Solsona. Des de fa més de tres anys reclamen al Govern una ajuda de monitoratge al menjador del centre, ja que la nena no pot dinar sola, però no hi té dret perquè estudia fora de la seua comarca. Al no poder fer front al cost de menjador i monitor (350 euros al mes), la nena només anava a l’escola al matí, una cosa que, segons la mare, anava en contra del desenvolupament evolutiu de la menor.

tracking