SEGRE

SALUT POLÈMICA

La Fiscalia investiga la venda a la xarxa de clorit de sodi

Un fàrmac catalogat com a perillós i sense propietats curatives || El lleidatà Josep Pàmies n’és un dels promotors

L’horticultor Josep Pàmies.

L’horticultor Josep Pàmies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l’Estat ha obert diligències d’investigació sobre la venda a internet de clorit de sodi, un fàrmac sense propietats curatives i perillós per als usuaris, que es comercialitza sota les sigles MMS i que va ser retirat l’any 2010 per l’Agència Espanyola del Medicament, ja que les suposades virtuts per tractar patologies com l’autisme o el càncer “no tenen cap base científica”.

Segons va informar ahir el Ministeri Públic, les actuacions es van iniciar arran d’una denúncia presentada pel secretari general de Sanitat i Consum el dia 24 de novembre del 2018 i s’han obert diligències d’investigació penal per poder determinar el lloc des del qual s’està publicitant i comercialitzant aquest producte per si els fets poguessin constituir delictes contra la salut pública.

S’ha remès una còpia a les Fiscalies Provincials de Lleida, Madrid, Castelló i Santa Cruz de Tenerife perquè obrin diligències, continuïn la pràctica de la prova i s’incoï expedient de seguiment. L’horticultor de Balaguer Josep Pàmies té diversos expedients oberts per la Generalitat per promocionar aquest fàrmac (vegeu el desglossament).

Salut investiga una conferència de Pàmies a Argentona El departament de Salut ha obert un expedient informatiu per investigar una conferència de Josep Pàmies en la qual promocionava el clorit de sodi per tractar diverses patologies celebrada el passat 10 de desembre a Argentona. Segons van confirmar ahir fonts de la conselleria, s’han obert tres expedients contra Pàmies i Dolça Revolució per aquesta polèmica “teràpia del lleixiu”. L’entitat ha pagat 18.000 euros, però n’ha recorregut, al costat de Pàmies, unes altres dos de 60.000 i 600.001 euros.

tracking