SEGRE

INNOVACIÓ CONFERÈNCIES

Salut i tecnologia, de la mà

La Mobile Week, avantsala del MWC, recala a Lleida amb una jornada en relació amb aquests dos àmbits || L’institut Torre Vicens, únic de les comarques de Lleida al YoMo Barcelona

Moment de la primera taula redona de la Mobile Week de Lleida ahir.

Moment de la primera taula redona de la Mobile Week de Lleida ahir.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El que dóna valor a la tecnologia dins de l’àmbit de la salut són les persones que hi ha darrere utilitzant-la. Aquesta és una de les conclusions d’una de les dos taules redones amb què va comptar la primera edició a Lleida, celebrada a la Llotja, de la Mobile Week, avantsala del Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona del 25 el 29 d’aquest mes. El debat, en què van participar el doctor lleidatà Oriol Yuguero, el psicòleg Jordi Moya i el director de projectes de l’empresa Tunstall Televida, Fermín Mínguez, va girar al voltant a com influeix la tecnologia en l’àmbit de la salut i de l’assistència a les persones. “Les màquines no podran substituir un cuidador, però sí que ajudaran a fer més fàcil el seu treball i a millorar la qualitat de vida dels pacients”, va afirmar Mínguez. Per la seua part, el doctor Yuguero va posar èmfasi en la importància que tenen els serveis de teleassistència a l’hora d’“acompanyar i oferir consol” a qui ho necessiti. La cibercondria, la necessitat d’algunes persones de buscar diagnòstics a la xarxa per qualsevol símptoma que pateixin i associar-lo a alguna malaltia greu, va centrar gran part de la intervenció de Jordi Moya. “L’accés a la informació és una cosa positiva, però cal educar la societat perquè sàpiga diferenciar entre el que és cert i el que no”, va explicar el psicòleg. Un altre punt clau del debat va ser la geolocalització. Sobre aquest fet, van coincidir els tres ponents en el fet que saber a l’instant si es produeix una emergència és una cosa “valuosa” però que la falta de recursos “provoca que encara que es pugui ubicar l’emergència, si ningú no se’n pot fer càrrec no serveix de res”, van argumentar. Finalment, una altra taula redona sobre territoris digitals i un taller divulgatiu van tancar aquesta primera edició de la Mobile Week de Lleida.

D’altra banda, l’institut Torre Vicens de Lleida serà l’únic representant de la província que participarà al YoMo Barcelona, un esdeveniment del MWC dedicat a l’exploració de la ciència i la tecnologia per part dels més joves. Uns 25 alumnes participaran en aquest esdeveniment en el qual presentaran 10 projectes.

Més de deu projectes lleidatans al YoMo Barcelona

El Concurs Internacional Ciencia en Acció ha convidat l’institut Torre Vicens a participar a la pròxima edició del YoMo Barcelona del MWC els dies 26 i 27 d’aquest mes perquè presenti 10 projectes cientificotecnològics sobre robòtica, música o ciència, entre altres temes. Els alumnes, 25 en total, cursen segon i quart de l’ESO i Batxillerat. “Aquesta és una oportunitat única per al seu aprenentatge i el seu creixement”, va afirmar ahir la cap d’estudis de l’institut de secundària, Esther Pintó.

Moment de la primera taula redona de la Mobile Week de Lleida ahir.

Moment de la primera taula redona de la Mobile Week de Lleida ahir.ÒSCAR MIRÓN

tracking