SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

La dieta mediterrània i l'esport milloren la funció pulmonar

Grup d’investigadors lleidatans que han efectuat l’estudi.

Grup d’investigadors lleidatans que han efectuat l’estudi.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No seguir la dieta mediterrània i una escassa activitat física té un efecte perjudicial sobre la funció pulmonar de pacients sense malaltia pulmonar coneguda. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi efectuat per investigadors lleidatans de la UdL, l’Hospital Arnau de Vilanova i l’IRBLleida.

La investigació, liderada pel cap del Servei d’Endocrinologia de l’Arnau, Albert Lecube, es basa en els resultats de l’estudi de 3.020 persones que van participar en el Bus de la Salut, un projecte mèdic que permet conèixer l’estat de les artèries i la detecció de malalties renals ocultes i diabetis entre la població lleidatana.

En concret, els participants que van mostrar menys adherència a la dieta mediterrània van presentar uns valors més baixos en els paràmetres espiromètrics igual que aquelles persones que tenien una activitat física més baixa. A més a més, els resultats també posen en relleu que aquells malalts d’EPOC que fan esport i basen l’alimentació en aquest tipus de dieta veuen reduïts els símptomes.

tracking