SEGRE

FEMINISME REIVINDICACIONS

Preveuen una vaga feminista multitudinària el 8-M a Lleida

Piquets, marxes nocturnes i manifestació, entre les activitats previstes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Piquets informatius, marxa nocturna, dinar popular i cercavila. Aquestes són algunes de les activitats programades pels col·lectius feministes de Lleida per al 8-M, que tindrà com a eix central la manifestació mixta de les 19.00 hores. Les organitzadores de l’acte van cridar les dones a secundar la vaga de vint-i-quatre hores i confien a superar l’àmplia participació de l’any passat.

“Volem prioritzar el paper de les dones, lluny dels partits polítics i els sindicats que vulguin valer-se del feminisme per a una altra cosa que no sigui lluitar a favor de la igualtat”, van explicar des de la Coordinadora 8-M, mentre van apuntar a la desigualtat salarial, la falta de reconeixement de les investigadores científiques o la lluita contra la violència institucional com alguns dels principals cavalls de batalla.

“El 8 de març volem parar el món per exigir unes polítiques efectives d’igualtat de gènere”, va explicar la portaveu, Gemma Casal.

Els actes previstos començaran a les dotze de la nit amb una cassolada i una marxa nocturna des de la plaça 8 de març. Abans dels piquets informatius des de la plaça de la Catedral, tindrà lloc un esmorzar popular davant de l’edifici de la biblioteca del campus de Cappont (06.30 hores). “La majoria dels actes que hem organitzat són exclusius per a dones perquè som les protagonistes, encara que també hi ha alternatives perquè els homes siguin al nostre costat”, va explicar Teresa Escribà, que també va destacar que “al capdavall es tracta d’estar tots units”.

Una de les propostes mixtes serà la manifestació de les set de la tarda, que preveu tenyir de lila el centre de la ciutat de Lleida, des de la plaça 8 de març fins a la plaça de la catedral. Així mateix, l’organització preveu superar l’èxit de participació de l’any passat ja que, segons Escribà, “creiem que cada vegada hi ha més gent que s’està conscienciant sobre la importància del feminisme, per això esperem que aquest any siguem moltes més”. Per la seua banda, altres col·lectius com Marea Lila també han convocat una manifestació que sortirà de la plaça Ricard Viñes el Dia de la Dona Treballadora.

Un moment de la presentació dels actes previstos per al Dia de la Dona Treballadora.

Un moment de la presentació dels actes previstos per al Dia de la Dona Treballadora.ÒSCAR MIRÓN

tracking