SEGRE

Investigadors lleidatans aconsegueixen un avenç contra un tumor cerebral agressiu

Descobreixen una nova diana per al tractament del gliobastoma, un càncer amb poques opcions terapèutiques

Investigadors lleidatans aconsegueixen un avenç contra un tumor cerebral agressiu

Investigadors lleidatans aconsegueixen un avenç contra un tumor cerebral agressiuIRBLleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors del Grup de Senyalització per Calci de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han descobert noves dianes per al tractament del gliobastoma, un tumor cerebral agressiu amb poques opcions terapèutiques.

L'estudi, publicat recentment a la prestigiosa revista Cancer Research, ha demostrat que el canal de calci Cav3.1 juga un paper important en la resistència d'aquest tumor al fàrmac que s'administra als pacients i, per tant, en la recurrència del tumor. Els canals de calci regulen la capacitat de proliferació i supervivència de les cèl·lules. El descobriment del paper d'aquest canal pot proporcionar una via per lluitar contra la resistència quimioterapèutica mitjançant la inhibició del tumor.

"Tot i que queda molt per entendre sobre els mecanismes implicats en la funció d'aquests canals en cèl·lules canceroses, aquesta troballa podria contribuir a desenvolupar noves estratègies per al tractament d'aquest tumor", ha exposat una de les investigadores i professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), Judit Herreros. "Malauradament els avenços científics en glioblastoma i en altres càncers poc freqüents no es produeixen en la mateixa mesura que en neoplàsies més presents en la nostra societat i, per això, cal reforçar la recerca en aquestes malalties", ha afirmat Herreros.

El Grup de Senyalització per Calci, dirigit per Judit Herreros i Carles Cantí, professors de la UdL i investigadors de l'IRBLleida, estudia els mecanismes adaptatius que desenvolupen les cèl·lules del glioblastoma en la progressió tumoral.

tracking