SEGRE

CERTAMEN INNOVACIÓ

Tecnologia lleidatana a la segona jornada de l'MWC

Invelon Technologies, Intech3D i Aerofor van presentar els seus projectes || Presència de l’àmbit de la salut en diversos estands

Estand de l’empresa lleidatana Invelon Technologies de realitat virtual i augmentada ahir a l’MWC.

Estand de l’empresa lleidatana Invelon Technologies de realitat virtual i augmentada ahir a l’MWC.CEEILLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fenomen Mobile World Congress (MWC), l’esdeveniment sobre tecnologia mòbil més important del món, va seguir imparable durant el segon dia. Entre els múltiples expositors i estands tres empreses lleidatanes van exposar ahir els seus projectes. Invelon Technologies va mostrar al pavelló d’Espanya del 4YFN les seues solucions tecnològiques de realitat virtual i augmentada que permeten a enginyers i dissenyadors analitzar com es visualitzaria o comportaria un nou producte o espai sense la necessitat de construir-lo abans.

Per la seua banda, l’empresa Intech3D va mostrar els avantatges de la tecnologia 3D a l’hora d’integrar-les a les escoles, cursos universitaris, tallers i biblioteques. Finalment Aerofor, empresa dedicada al sector dels drons, va explicar els seus serveis d’inspeccions d’infraestructures per determinar debilitats i punts crítics de manteniment. A més, també va posar en relleu els seus operatius i metodologies de rescat i vigilància amb aquest tipus de tecnologia remotament pilotada.

Uns vint-i-cinc alumnes de l’institut Torre Vicens presenten ahir i avui deu projectes al YOMO

Així mateix, vint-i-cinc alumnes i deu professors de l’institut lleidatà Torre Vicens exposen entre ahir i avui deu projectes sobre robòtica, música o ciència al YOMO-Barcelona, The Youth Mobile Festival, un esdeveniment del Mobile World Capital, dedicat als joves estudiants que se centra en la ciència i en la tecnologia.

D’altra banda, un dispositiu que monitoritza i detecta els primers símptomes del Parkinson creat per l’empresa Sense4Care o un GPS de l’arbre bronquial perquè el metge pugui arribar amb precisió als nòduls que puguin crear-se en els elaborat pel Centre de Visió per Computador, són algunes de les tecnologies mèdiques catalanes provinents de la BioRegió de Catalunya, el sector català de les ciències de la vida i la salut, que es van presentar ahir. “La tecnologia afavorirà l’empoderament del pacient i gràcies a això es produirà una gran revolució. És important que el pacient confiï en la tecnologia i que alhora el metge interioritzi la seua praxi en el dia a dia”, afirma el president de Sense4Care, Joan Cabestany. Més enllà de les empreses catalanes, un altre dels projectes que es van presentar ahir a l’MWC en l’àmbit de la salut és el Health Inventor, un servei intel·ligent de medicina preventiva situat al núvol i desenvolupat per una empresa taiwanesa.

L’objectiu d’aquest servei és predir malalties que l’usuari pot partir a partir de tots els coneixements extrets del big data i analitzar a fons criteris personals i estadístics. “Totes les dades són analitzades i es poden veure des del telèfon mòbil”, va recalcar el fundador de l’empresa, Dyna Chao.

Estand de l’empresa lleidatana Invelon Technologies de realitat virtual i augmentada ahir a l’MWC.

Estand de l’empresa lleidatana Invelon Technologies de realitat virtual i augmentada ahir a l’MWC.CEEILLEIDA

tracking