SEGRE

INICIATIVES REVISIÓ

Alerta contra el sedentarisme

El Bus de la Salut va sotmetre a proves mèdiques prop de 8.500 lleidatans entre els anys 2015 i 2018 || El 71% dels pacients presentaven malalties ateromatoses

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més d’un 70 per cent de les 8.402 persones que es van sotmetre a les proves preventives del Bus de la Salut entre els anys 2015 i 2018 presentaven algun tipus de malaltia ateromatosa, una disminució del calibre de les artèries per acumulació de plaques de greix que “té com a importants factors de risc la pobresa i el sedentarisme”. Així ho va assegurar ahir la directora de l’IRBLleida, Elvira Fernández, durant la presentació del balanç d’aquest projecte mèdic, en què també va destacar la incidència de les malalties renals, la diabetis i els problemes respiratoris. Precisament, per evitar aquest tipus d’afeccions, El Bus de la Salut tornarà a citar els pacients que va visitar per portar a terme una segona fase de proves de seguiment des d’aquest any i fins al 2021, on es posaran en pràctica uns braçalets intel·ligents que compten els passos, mesuren la freqüència cardíaca i controlen el son.

Durant quatre anys, aquest autobús s’ha desplaçat per 28 localitats lleidatanes per revisar l’estat de salut de persones d’entre 45 i 70 anys. D’entre les més de 8.000 persones que han participat en la iniciativa, un 34,2 per cent van ser diagnosticats amb hipertensió arterial i un 25 per cent tenien el colesterol alt. Així mateix, 123 pacients van ser derivats a un especialista de l’hospital l’Arnau de Vilanova de Lleida per una malaltia severa.

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, va destacar ahir la importància d’aquest projecte “per convertir Lleida en un territori pioner en polítiques de salut”. A l’acte també va assistir el director de la Fundació Renal Jaume Arnó, Ignacio Gracia; el coordinador del Bus de la Salut, el doctor Marcelino Bermúdez, i la coordinadora del projecte de l’Atenció Primària de Lleida, Cristina Farràs.

Alerta contra el sedentarisme

Alerta contra el sedentarismeDIPUTACIÓ DE LLEIDA

Alerta contra el sedentarisme

Alerta contra el sedentarismeDIPUTACIÓ DE LLEIDA

tracking