SEGRE

TRADICIONS DISFRESSES

Arranca la festa més esbojarrada

La Unió de Teatrers de Lleida dóna el tret de sortida amb l’espectacle ‘Addiccions al Carnaval’ || La plaça de la Catedral acull avui la tradicional tupinada a partir de les 19.00 hores

Teràpia contra l’addicció al Carnaval a la plaça Paeria.

Teràpia contra l’addicció al Carnaval a la plaça Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de la plaça Sant Joan de Lleida van aparèixer nou persones vestides de natzarè que, en processó, van arribar fins a la plaça Paeria per transformar-la en una peculiar sala de teràpia col·lectiva en la qual van aprofitar per confessar i tractar les seues addiccions a les diferents activitats del Carnaval de la ciutat. Amb aquesta actuació la Unió de Teatrers Lleidatans van donar el tret de sortida a la festa més esbojarrada del calendari. Durant l’esquetx els integrants de la companyia de teatre van anar pujant un a un a una petita peanya situada enmig de la plaça i, a plena veu, van efectuar la lectura teatralitzada del programa d’actes. Al pregó, van assistir al voltant de quaranta persones entre grans i petits. “Ja tenim les disfresses i estem esperant amb moltes ganes que arribi la rua de dissabte”, explica Llàtzer Camats, un dels assistents.

Avui, Dijous Gras, a la plaça de la Catedral a partir de les 18.00 hores, començarà la preparació de la tradicional tupinada organitzada per la Germandat Pau Pi i l’Eix Comercial. Les racions tindran un preu de 4 euros. Al seu torn, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, repartirà pastís de Carnaval als assistents.

La festa del Carnaval arriba avui a diversos municipis lleidatans com Tàrrega, Agramunt o Solsona

D’altra banda, a Agramunt comença avui el Carnaval amb una temàtica que girarà entorn al casament del Rei Carnestoltes i la Reina Xurripampi. Durant tres dies, el poble podrà celebrar l’enllaç dels dos reis.

A Tàrrega, la recreació d’una campanya electoral municipal serà el tema escollit des d’avui per celebrar les festes. A causa de les obres de la plaça Major de la capital de l’Urgell, el final de la rua i el discurs de dissabte de sa majestat el Rei Carnestoltes es produiran a la plaça de les Nacions sense Estat.

Un altre dels municipis en els quals comença avui el Carnaval és Solsona. A partir de les 20.00 hores, Sa Majestat el Rei Carnestoltes efectuarà el pregó a l’avinguda del Pont.

Seguidament, tindrà lloc a les 21.00 hores el tradiconal Sopar Gras a la plaça Major del municipi. La benvinguda al Carnaval, que és una de les festes més importants d’aquest municipi, acabarà a la Sala Polivalent amb els concerts de Lasta Sanco, Auxili i els DJ PD Nanfu & Salasxic.

tracking