SEGRE

CERTAMEN INNOVACIÓ

Obren expedient a l'MWC per discriminació sexista a treballadores

La fira del mòbil se centra aquest any en el 5G

Una de les conferències sobre connectivitat mòbil que van tenir lloc ahir al Mobile de Barcelona.

Una de les conferències sobre connectivitat mòbil que van tenir lloc ahir al Mobile de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies va obrir ahir un expedient per investigar si hi ha discriminació sexista a la selecció de personal del Mobile World Congress (MWC). El sindicat UGT va registrar davant de la Inspecció de Treball tres denúncies sobre les quals ara s’ha d’investigar si incorren en conductes contractuals que no s’ajusten a la llei. El Govern va avisar mitjançant un comunicat que si es confirmen els fets actuaran de “forma expeditiva”. A més, va instar a denunciar qualsevol vulneració dels drets vigents dels treballadors i molt especialment aquelles que puguin estar motivades per raons de sexe o orientació sexual.

D’altra banda, ahir, durant la tercera jornada del congrés es va viure la primera operació guiada amb cobertura 5G, que va permetre una connexió sense retards gràcies a la latència a la baixa. El cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal del Clínic de Barcelona, el doctor Antonio de Lacy, va connectar en directe des del recinte firal amb l’equip de cirurgians, infermeres i anestesistes que eren al quiròfan de l’hospital efectuant una laparoscòpia a un pacient per extreure-li l’intestí gruixut. La connexió 5G va permetre als especialistes que comentessin la intervenció en temps real. Per a De Lacy, aquest és el “primer pas per fer realitat la cirurgia en remot”, que permetrà “no només dirigir l’operació, sinó que també es podran moure els instruments que s’utilitzen al quiròfan”.

El Mobile va connectar en directe amb una operació del Clínic de Barcelona per comentar la intervenció

Així mateix, l’apartat de l’MWC dedicat als emprenedors, el 4 Years From Now (4FYN) va mostrar ahir diferents projectes sobre intel·ligència artificial amb una afluència d’expositors internacionals, en concret un 70%.

tracking