SEGRE

ENOLOGIA VALORACIÓ

Un tastador de la 'Guía Peñín' examina 120 vins de la DO Costers del Segre

Destaca la frescor i la varietat dels seus caldos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Luengo, un dels tastadors de la reconeguda Guía Peñín, va acudir ahir a la seu de DO Costers del Segre per posar a examen 120 caldos de 25 cellers lleidatans. En concret, van ser 52 vins negres, 33 blancs, set de rosats, set d’escumosos i tres de dolços que opten a rebre una menció a la Guía Peñín 2020. Encara que els resultats del tast no sortiran a la llum fins d’aquí a quatre setmanes, Luengo va destacar l’excel·lència dels vins lleidatans, al mateix temps que va apuntar que “els vins negres de la DO Costers del Segre són vins de tall tradicional i estil seriós que es caracteritzen per tenir un bon treball de la fusta, criances llargues i una gran capacitat d’envelliment”. En el cas dels blancs, en destaca la “frescor, amb elaboracions més atrevides i trencadores”.

Per la seua part, la secretària tècnica de Costers del Segre, Olga Codina, va agrair “les bones puntuacions que han obtingut els vins de Lleida en els últims anys en aquesta prestigiosa guia, reconeixent així l’alta qualitat dels caldos del nostre territori i un aval a la feina ben feta”. En aquesta línia, va destacar “l’esforç continu dels cellers de la DO Costers del Segre per augmentar any rere any la qualitat i singularitat dels seus vins, marcats per un clima continental i un gran compromís per la sostenibilitat”.

El vi Cérvoles Estrats 2015 de Cérvoles Celler va rebre l’any passat la màxima puntuació

En l’edició de l’any passat, de les referències lleidatanes que es van presentar a la Guía Peñín, 75 van ser considerades molt bones, 54 d’excel·lents i una d’excepcional. La màxima puntuació va ser per segon any consecutiu per al vi Cérvoles Estrats 2015 del celler Cérvoles Celler que, amb 95 punts, va repetir al podi dels vins excepcionals de l’esmentada guia de vins.

La secretària tècnica de Costers del Segre, Olga Codina, i el tastador de la ‘Guía Peñín’ Javier Luengo.

La secretària tècnica de Costers del Segre, Olga Codina, i el tastador de la ‘Guía Peñín’ Javier Luengo.D.O. COSTERS DEL SEGRE

tracking