SEGRE
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya compta amb unes lleis referents a la feina que són gairebé igualitàries entre homes i dones, segons l'informe 'Women, business and the law 2019' publicat aquest cap de setmana pel Grup del Banc Mundial. De fet, l’organització internacional situa l'estat espanyol entre els que han desenvolupat una regulació més favorable per a la integració de les treballadores, amb una puntuació a l’índex 'Women, business and the law 2019' de 97,5 sobre 100.

En aquest sentit, l’únic aspecte dels sis analitzats en l’estudi en el qual es pot millorar pertany a la categoria de tenir fills, aquest referent a la baixa per maternitat, en la qual Espanya només assoleix una nota de 80 sobre 100. En l’actualitat les mares nacionals tenen dret a 16 setmanes de permís laboral remunerat per tenir descendència, període de temps que a Bulgària o Grècia supera les 40 setmanes, segons l’OCDE.

Altres dels àmbits comparats a l’informe sobre dona i treball, i en els quals Espanya ha obtingut la màxima puntuació, són la regulació referent a la igualtat en el matrimoni, els salaris, la possibilitat de començar una carrera i les pensions.

Més infografies en Statista

tracking