SEGRE

Confirmen que fer exercici físic redueix la possibilitat de tenir depressió

Les persones que entrenen tenen fins un 40% menys de risc de desenvolupar aquesta malaltia que les sedentàries

Confirmen que fer exercici físic redueix la possibilitat de tenir depressió

Confirmen que fer exercici físic redueix la possibilitat de tenir depressióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Universitat de Granada i de l'Hospital San Cecilio de Granada han demostrat que fer exercici protegeix contra la depressió i que les persones que entrenen tenen fins un 40% menys de risc de desenvolupar aquesta malaltia que les sedentàries.

Especialistes del grup de Psiquiatria Bioambiental de la Universitat de Granada que dirigeix el catedràtic Jorge Cervilla han demostrat que la pràctica regular d’exercici físic representa un factor protector de la salut mental, una resposta empírica a la dita romana "Mens Sana in Corpore Sano".

El treball d’investigació, que ha publicat la prestigiosa revista científica Journal of Affective Disorders, ha analitzat una mostra formada per més de 4.500 persones que van participar en un estudi epidemiològic a tot Andalusia que va registrar informació sobre l’exercici físic, la seua salut física i el seu pes. Així mateix, es va administrar als participants una bateria de preguntes validades per establir el diagnòstic clínic de depressió.

L’estudi coordinat ha demostrat que aquells subjectes que practiquen exercici físic de manera regular tenen fins un 40% menys de risc de desenvolupar depressió que els sedentaris. "A més, l’esmentat efecte és més gran com més gran és la regularitat i la intensitat l’exercici", ha explicat en un comunicat el coordinador d’aquest treball Jorge Cervilla.

L’efecte protector de l’exercici es manté significatiu, segons aquest estudi, fins i tot després de descomptar els efectes que sobre la depressió tenen factors com el pes (ja que aquesta malaltia augmenta l’Índex de Massa Corporal del pacient) o la salut física.

Juntament amb Jorge Cervilla, en aquest treball han participat també les professores Margarita Rivera, Esther Molina i Blanca Gutiérrez, a més del psiquiatre Alejandro Porras i el metge David López Chaves.

En l’actualitat, el grup d’investigació elabora un treball d’intervenció per comparar els efectes de l’exercici físic reglat amb altres tractaments de la depressió com els psicofàrmacs o la psicoteràpia.

tracking