SEGRE

LLEURE CERTAMEN

El Festival del Joc del Pirineu, amb 3.600 participants

Els jocs de taula, protagonistes del certamen a la Seu.

Els jocs de taula, protagonistes del certamen a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de l’Alt Urgell va tancar a última hora de la tarda d’ahir la quarta edició del Festival del Joc del Pirineu amb un “gran èxit de públic”, i va arribar als 3.597 participants, una edició doncs de rècord després de les prop de 3.000 persones de totes les edats que es van registrar el 2018. Aquests gairebé 3.600 jugadors van estar repartits entre la gran ludoteca instal·lada amb els més de tres-cents jocs de taula a la sala Sant Domènec, a més de les partides exclusives, els jocs de rol, els jocs tradicionals i les sessions dirigides als centres escolars.

Des de l’organització van destacar ahir la tendència cada vegada més gran a “valorar millor el gust per jugar” i, en aquest sentit, es van referir al fet que “un cop la gent agafa en préstec un joc passa més estona jugant-hi”. Quant al perfil del públic, van assegurar que “cada vegada és més intergeneracional”.

Jordi Roca, premi Amic del Joc, i ‘El monstre de colors’, millor joc en llengua catalana

Una altra de les dades a destacar del certamen van ser els més de 1.000 préstecs de jocs que es van realitzar a la gran ludoteca de Sant Domènec, punt neuràlgic del festival, una xifra que el situa entre els tres primers certàmens més importants que se celebren a Catalunya d’aquestes característiques. La jornada d’ahir va comptar amb l’entrega de diversos premis convocats per primera vegada pel festival. Jordi Roca va recollir el guardó Amic del Joc; Xavi Socias, el premi Ajudar Jugant; el joc El monstre de colors, de Dani Gómez i Josep Maria Allué, es va emportar la distinció al millor joc en llengua catalana; i el millor joc editat a Catalunya va ser per a Shikoku, d’Eloi Pujades.

tracking