SEGRE

INTERNET COMUNICACIÓ

Vuit de cada deu habitants de Lleida tenen un compte a Facebook, Twitter o Instagram

Vuit de cada deu habitants de la capital de Ponent tenen un compte a Facebook, Twitter o Instagram || La plataforma de Mark Zuckerberg aglutina 84.000 usuaris, segons un informe

Rosa Querol visita el seu perfil a la xarxa social de Facebook, la més popular entre els lleidatans.

Rosa Querol visita el seu perfil a la xarxa social de Facebook, la més popular entre els lleidatans.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials han revolucionat la manera de comunicació entre els mortals i són pocs els que aconsegueixen escapar-se de l’aparador virtual. Un informe publicat per The Social Media Family assenyala que vuit de cada deu habitants de Lleida ciutat tenen un compte a Facebook, Instagram o Twitter, les dos primeres les plataformes amb més èxit de seguidors, i releguen a la mínima expressió l’aplicació de l’ocell blau. La investigació V Informe de l’ús de les xarxes socials a Espanya analitza el comportament de les cinquanta ciutats espanyoles més poblades en aquests canals socials i la seua relació amb el conjunt d’Espanya. En el cas de la capital de Ponent, Facebook és la plataforma amb més usuaris, un total de 84.000, dada que representa més del 61% de la població. Per edats, destaca que la meitat de la població d’entre 18 i 39 anys té un perfil actiu a Facebook i que els usuaris de més de 65 anys representen més del 7% del total.

A la plataforma fundada per Mark Zuckerberg la segueix Instagram, amb 65.000 usuaris a Lleida, xifra que suposa el 47,3 per cent de la població i, en tercer lloc, se situa Twitter, amb 12.047 perfils a la capital de Ponent, que correspon a tan sols un 8,7 per cent d’habitants. D’aquests comptes, només uns tres mil estan actius.

Facebook i Instagram tenen més usuaris entre les dones mentre que a Twitter hi ha més homes

En comparació amb la resta de cinquanta ciutats analitzades a l’informe, Lleida se situa a la cua pel que fa a usuaris en xarxes socials. En el cas de Facebook, és la cinquena ciutat amb menys usuaris, mentre que Instagram se situa en la 40 posició i Twitter, a la 32.

Segons aquest informe, el 45% dels 7.300 milions d’habitants del planeta disposa de perfil social. Facebook continua sent la xarxa que més s’utilitza a nivell mundial, amb 2.230 milions d’usuaris actius al mes. La segueixen YouTube, amb 1.900 milions d’usuaris; WhatsApp, amb 1.500 milions, i Instagram, amb 1.000 milions. L’informe constata el retrocés de Twitter, que cau a la cinquena posició en plataformes socials, amb 326 milions d’usuaris mensuals en actiu.

Entre les conclusions, l’informe destaca que Facebook torna a ser territori femení a les 50 ciutats més poblades d’Espanya, ja que el 2018 el 54% dels usuaris eren dones. Un domini femení que es repeteix a Instagram mentre que a Twitter sobresurten els perfils d’homes. El futbolista Andrés Iniesta és l’usuari amb més seguidors a totes les plataformes socials analitzades, amb un total de 78.488.026 seguidors, seguit de Sergio Ramos. De fet, el futbol i els equips majoritaris continuen sent els grans influencers entre els espanyols, encara que també hi ha altres esportistes, actors, còmics i cantants.

V Informe del uso de redes sociales en España

tracking