SEGRE

FAMÍLIA VIOLÈNCIA MASCLISTA

"Si Exteriors hi intervé podria recuperar el meu fill més ràpid"

La jove de Torrefarrera inicia els tràmits a Espanya per la custòdia del nen

La germana de Farah, Ailham, sosté una foto de les dos.

La germana de Farah, Ailham, sosté una foto de les dos.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Farah Mohamed ha hagut de tornar a Espanya per iniciar els tràmits judicials per poder reclamar la custòdia del seu fill Adam, de tres anys, a qui, segons denuncia aquesta jove de Torrefarrera, el seu marit el reté al Caire contra la seua voluntat. Després de visitar la seua família a Lleida, la jove fa una setmana que va tornar a Màlaga, on resideix, per denunciar el seu marit. Segons va explicar ahir a aquest diari, està previst que avui mateix tingui la primera vista amb el jutge, després de denunciar el seu espòs per retenir el nen contra la seua voluntat al seu país d’origen. Per agilitzar els tràmits, Farah demana ajuda al ministeri d’Exteriors. “Si el Govern espanyol intercedeix davant de l’egipci, es podria resoldre tot com un cas diplomàtic i podria recuperar el meu fill”, va assenyalar. Segons Farah, el procés judicial pot allargar-se i, si passa més d’un any, no podria al·legar arrelament familiar a Espanya perquè el fill torni. “Adam estava escolaritzat a Màlaga, hi tenia els amics, casa seua i la seua mare. Tinc por que m’oblidi”, va lamentar.

Per això, Farah exigeix al ministeri que intervingui en l’assumpte. “És un nen espanyol que ha estat retingut contra la voluntat de la seua mare, a qui el seu marit va amenaçar de mort. Ens han d’ajudar”, va reclamar. El malson de Farah va començar quan va viatjar amb el marit a Egipte per iniciar els tràmits de divorci. Quan havien de tornar, el 4 de gener, la seua parella li va dir que no s’enduria el fill i la va amenaçar de mort, denuncia. Des d’aleshores, Farah només ha pogut veure el seu fill dos cops, després de concertar trobades en un centre comercial. La justícia egípcia va donar la custòdia a la mare, però la sentència no es va poder executar perquè el pare canviava contínuament de domicili i les autoritats no el trobaven. “El meu fill està pagant pel meu error de confiar en el pare. Em va enganyar per anar a Egipte i em va amenaçar”, va dir. A més, Farah va assegurar que tem per la integritat del nen.

Farah denuncia la inacció de la Justícia egípcia per ser dona La jove de Torrefarrera ha estat més de dos mesos sola al Caire iniciant els tràmits legals per recuperar el seu fill. Una dura batalla en la qual ha estat doblement discriminada pel simple fet de ser dona. “Quan vaig anar a posar la denúncia em van dir que havia d’anar-hi acompanyada per un home”, va assegurar. En tot aquest temps, va dir, només ha comptat amb el suport de la senadora lleidatana Sara Vilà i una ajuda de 350 euros i quatre nits d’hotel per part del ministeri. “El meu fill no entén què passa. Mai ha viscut sense mi. Li han canviat la vida de la nit al dia”, va assegurar. Va ser la mateixa Farah que va donar a conèixer el seu cas a través de les xarxes socials després que el seu marit aconseguís un document que li prohibia viatjar amb el seu fill fora d’Egipte durant tres anys.

tracking