SEGRE

SERVEIS NORMATIVA

Sanció de vuit milions d'euros a Telefónica, Vodafone i Orange

Empresa els ha obert expedient pels augments de preu unilaterals

Telefónica hauria de pagar gairebé sis milions d’euros.

Telefónica hauria de pagar gairebé sis milions d’euros.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana del Consum (ACC), ha obert expedients sancionadors per valor de 7,9 milions d’euros a les principals operadores de telefonia (Telefónica, Vodafone i Orange) pels augments unilaterals de preus que han portat a terme aquests últims mesos. Així ho van anunciar ahir el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i la directora de l’ACC, Elisabeth Abad en el marc del Dia Mundial del Consumidor.

Segons Ferrer, la infracció que s’imputa a les operadores és la de portar a terme pràctiques abusives dirigides als consumidors, que recull el Codi de Consum, infracció que la mateixa norma sanciona amb multes d’entre 10.001 i 100.000 euros, quantitat que pot sobrepassar-se fins a quintuplicar el valor dels béns o serveis que són objecte de la infracció. Així doncs, Telefónica és la que acumula un import més elevat, amb 5.073.519,95 euros, seguida per Vodafone, amb 1.695.063,58, i Orange Espagne, amb 1.130.002,85 euros.

La CNMC multa amb 1,2 milions d’euros Naturgy per haver ocultat informació a 48.700 clients

Ja el març de l’any passat la directora de l’ACC, Elisabeth Abad, va convocar les tres operadores per traslladar-los la seua disconformitat amb aquests augments de preu “unilaterals i injustificats”, a la qual cosa van replicar que estaven emparades per la normativa específica del sector de les telecomunicacions.

D’altra banda, la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC) va imposar ahir una multa d’1,2 milions d’euros a Naturgy per haver incomplert les mesures de protecció el consumidor al recomanar a 48.700 clients canviar la tarifa de gas sense informar-los de l’increment del preu del subministrament que suposava. Una associació de consumidors va portar el cas a la CNMC, que va obrir un expedient que es va tancar ahir amb la imposició d’aquesta multa, després de concloure que Naturgy ha incorregut en una infracció greu de la llei del Sector d’Hidrocarburs.

Facua ja va denunciar al febrer la pujada de preu de Movistar ? FACUA-Consumidors en Acció va denunciar el mes passat que Movistar va apujar 5 € els preus de l’oferta convergent, que inclou telefonia fixa, mòbil, internet i televisió agrupada als paquets Fusión. En aquest sentit, van recordar que Movistar ja ha pujat fins en sis ocasions les tarifes des del maig del 2015. Segons les últimes dades de Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el 2016 hi havia a la província de Lleida un total de 47.513 accessos a televisió de pagament, xifra que suposa gairebé el doble dels que es comptabilitzaven tres anys abans, quan eren gairebé 28.000. Això suposa que més d’una de cada quatre llars lleidatanes, gairebé el 27%, ja disposa d’accés previ pagament a plataformes com Netflix, HBO, Amazon Prime o Movistar, Orange o Vodafone.

tracking