SEGRE

SALUT PREVENCIÓ

Sanitat amplia el catàleg de vacunes contra la meningitis

No inclou la del meningococ B en nadons, com recomanaven els pediatres

Els experts diuen que hi ha poca informació del Bexsero infantil.

Els experts diuen que hi ha poca informació del Bexsero infantil.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sanitat i les comunitats autònomes han acordat modificar la pauta de vacunació contra la meningitis per tal de cobrir els adolescents de més variants d’aquesta malaltia, però no s’inclourà Al finançament públic la vacuna pel meningococ B en nadons, com reclamaven algunes comunitats. L’acord al qual es va arribar a la reunió de la Comissió de Salut Pública que va tenir lloc dijous preveu ampliar la immunització, de tal manera que la vacuna passarà a ser tetravalent i protegirà els adolescents de dotze anys no només del tipus C, com passa actualment, sinó a més dels A, W i Y.

Així mateix, la comissió ha valorat la proposta de “recomanacions de vacunació davant la malaltia meningocòccica invasiva”, realitzada pel Comitè Tècnic Assesor de Vacunacions, que advertia d’un augment dels casos de malaltia meningocòccica invasiva en les últimes temporades epidemiològiques, fonamentalment a causa dels serogrups W, I i C. No obstant, no han considerat oportú incloure al finançament públic la vacunació contra el meningococ B (Bexsero) en la infantesa. I no ho ha fet, segons s’argumenta al pacte, per la informació disponible sobre la vacuna, que “mostra una curta durada de la protecció després de la vacunació, absència de protecció en la població no vacunada, manca de dades d’efectivitat i alta reactogenicitat quan s’administra amb les vacunes del calendari a l’etapa infantil”. Amb la nova pauta de vacunació en població adolescent, se substituirà la vacunació actual als dotze anys amb la vacuna contra el meningococ C per la vacuna tetravalent contra el meningococ per serogrups A, C, W i Y. Aquesta substitució es portarà a terme de manera gradual i haurà d’estar implementada a tot el territori al llarg de l’any 2020. Per aconseguir-ho, es realitzarà una captació activa i una vacunació de diverses cohorts d’adolescents i adults joves.

D’altra banda, a més de vacunar als dotze anys amb la tetravalent, es realitzarà una vacunació de rescat en persones de 13 a 18 anys durant un període de dos o tres anys.

tracking