SEGRE

FESTES TRADICIÓ

Cervera, les Borges i Puigverd de Lleida, de Carnaval en plena Quaresma

Desfilades de disfresses, activitats per a joves i sopar amb música per tancar la nit

Una de les comparses de Cervera a la plaça Universitat.

Una de les comparses de Cervera a la plaça Universitat.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Segarra va tancar ahir dissabte les festes de Carnaval amb deu comparses i va dedicar tota la jornada a la celebració ja en plena Quaresma. La concentració de les comparses va tenir lloc a les 6 de la tarda a la plaça Universitat. Després del pregó del rei Carnestoltes i la presentació dels grups, va començar l’itinerari colorista amb més de 300 membres disfressats, precedit per la carrossa del grup escènic de la ciutat, Alea Teatre. Cada comparsa portava la seua carrossa amb música pròpia. L’acompanyament musical de la comitiva del rei Carnestoltes va ser a càrrec dels grups de percussió Bandtokades i Bombollers. L’itinerari va discórrer pel carrer General Güell, l’avinguda Catalunya, el carrer Combat i de nou la plaça Universitat, on es va escenificar el lluïment de cada comparsa. Posteriorment va tenir lloc l’entrega de premis de comparses i de l’engalanament dels aparadors i els carrers comercials. A partir de la mitjanit, el pavelló polivalent va acollir la fi de festa amb música i el concurs de disfresses. La festa va començar al matí quan el rei Carnestoltes va portar a terme un itinerari pels aparadors i carrers que van engalanar els comerços com a col·laboradors de la festa del Carnaval. Ahir dissabte també van celebrar carnavals les poblacions de Belianes i Tornabous a l’Urgell.

Per la seua banda, les Borges Blanques es va vestir de gala per tancar les activitats de Carnaval. Una desena de carrosses i comparses estaven inscrites a la desfilada i prop de cinc-centes persones es van apuntar al sopar popular a càrrec de l’Associació de Joves. La rua es va iniciar a la plaça Europa i va ser acompanyada pel grup de percussió Sound de Secà. Tot seguit va tenir lloc la Festa Flour amb La Tribu i els DJ Enka i Niko Rosales. Al sopar, la nota de color la van posar l’espectacle Belle Image de la companyia Fadunito, les versions amb La Loca Histeria i una sessió amb el locutor Adrià Ortega. A

Puigverd

de Lleida, trenta grups i deu carrosses van participar en el Carnaval, que va aglutinar unes 400 persones. La desfilada va comptar amb batucada, ball i un concurs de disfresses, a més de música amb un grup de versions i la Festa Jove.

Una de les comparses de Cervera a la plaça Universitat.

Una de les comparses de Cervera a la plaça Universitat.X.S.

tracking