SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONS

Alpicat reparteix 400 racions a la Matança del Porc

El bon temps anima la celebració al parc del Graó || Per mantenir la tradició

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cultural de Dones d’Alpicat i l’ajuntament van organitzar ahir una nova edició de la Festa de la Matança del Porc que va comptar amb la col·laboració d’un bon nombre de voluntaris. La celebració va tornar a complir amb la tradició que l’assenyala com una de les festes més emblemàtiques del municipi i, de nou, va repartir més de quatre-centes racions de productes derivats del porc i de la gran cassola que es va cuinar a la població entre les veïnes i veïns d’Alpicat.

El temps va acompanyar durant tota la jornada i els treballs per preparar les cassoles i cuinar la llonganissa es van iniciar des de primera hora del matí al parc del Graó, al centre del poble. Els cuiners van elaborar la gran cassola amb les mateixes tècniques que s’utilitzaven antigament. Antigament, la matança es duia a terme a l’hivern a les cases de pagès per poder tenir productes amb què alimentar la família durant tot l’any.

Van ser els mateixos veïns els que van portar els estris per poder disfrutar la jornada lúdica i gastronòmica al parc i moltes persones van ocupar el parc del Graó aprofitant la bona temperatura del dia.

D’altres, al contrari, van preferir emportar-se les racions que els corresponien a casa per degustar-les a casa. La festa de la Matança del Porc vol ser una celebració en la qual els veïns puguin reunir-se i celebrar les tradicions a fi de mantenir-les i passar-les de generació en generació, un objectiu que s’està aconseguint, segons van indicar fonts municipals.

Aquest festa congrega al voltant de les cassoles la majoria de les persones que viuen a la població, moltes de les quals com a voluntàries per preparar des de primera hora del matí el dinar que degustaran centenars de veïns. La celebració va ser tot un èxit ja que va tenir un seguiment massiu i gairebé tots van poder degustar els plats preparats.

Els voluntaris reparteixen racions de la gran cassola que es va cuinar al parc del Graó.

Els voluntaris reparteixen racions de la gran cassola que es va cuinar al parc del Graó.AMADO FORROLLA

Els voluntaris reparteixen racions de la gran cassola que es va cuinar al parc del Graó.

Els voluntaris reparteixen racions de la gran cassola que es va cuinar al parc del Graó.AMADO FORROLLA

tracking