SEGRE

Detecten més risc de mort prematura en dones que prenen begudes ensucrades

Beure d’un a quatre refrescos al mes suposa un 1% d’increment del risc

Detecten més risc de mort prematura en dones que prenen begudes ensucrades

Detecten més risc de mort prematura en dones que prenen begudes ensucradesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’investigadors dels EUA ha detectat un risc més gran de mort prematura en dones que prenen begudes ensucrades de manera regular, segons un estudi publicat aquest dilluns a la revista especialitzada Circulation, de la American Heart Association (Associació Nord-Americana del Cor). "Els nostres resultats brinden suport addicional per limitar el consum de begudes ensucrades i reemplaçar-les amb altres begudes, preferiblement aigua, per millorar la salut general i la longevitat", va apuntar l’autor principal, Vasanti Malik, de la Universitat d’Harvard.

Els investigadors van analitzar dades de més de 80.500 dones i uns 37.700 homes, que van respondre qüestionaris sobre el seu estil de vida i estat de la seua salut cada 24 mesos durant gairebé 35 anys. Després d’ajustar diversos factors, els investigadors van descobrir que quants més refrescos ensucrats consumia una persona, més augmentava el seu risc de mort prematura per qualsevol causa. D’acord a la seua investigació, beure d’un a quatre refrescos al mes suposa un 1 % d’increment del risc de mort prematura; de dos a sis per setmana un 6% més; d’una a dos per dia un 14 %; i dos o més al dia un 21%.

Així mateix, van detectar que l’augment de risc de mort primerenca relacionat amb el consum de begudes ensucrades va ser més pronunciat entre les dones que entre els homes. "Hi va haver un vincle particularment fort entre el consum de begudes ensucrades i un risc més gran de mort primerenca per malaltia cardiovascular", van advertir els investigadors.

En comparació amb les persones que prenen aquest tipus de begudes amb poca freqüència, els que en bevien dos o més al dia tenien un 31% més risc de mort prematura per malaltia cardiovascular.

Aquestes troballes són "consistents", segons els autors, amb els efectes adversos coneguts d’un alt consum de sucre en els agents de risc metabòlics i les proves que el consum d’aquestes begudes augmenta el risc de diabetis tipus 2, un factor de risc important per a la mort prematura.

L’equip liderat per Malik va considerar que aquests resultats serveixen de suport per a les polítiques per limitar la comercialització de begudes ensucrades a nens i adolescents i per implementar més impostos a aquests refrescos.

tracking