SEGRE

La NASA detecta l'explosió d'un meteorit 10 vegades més gran que la bomba d'Hiroshima

A Rússia, a uns 25,6 quilòmetres sobre la superfície de la Terra

La NASA detecta l'explosió d'un meteorit 10 vegades més gran que la bomba d'Hiroshima

La NASA detecta l'explosió d'un meteorit 10 vegades més gran que la bomba d'HiroshimaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La NASA va donar aquest dilluns a conèixer l’explosió d’un meteorit a l’atmosfera de la Terra ocorreguda al desembre que va ser deu vegades més poderosa que la bomba atòmica llançada sobre Hiroshima (Japó) el 1945. L’esclat, que va ser detectat pels satèl·lits militars dels EUA, va succeir sobre el mar de Bering, davant la península de Kamchatka, una zona remota de Rússia. Segons la NASA, aquesta explosió va ser la segona més forta del seu tipus en els últims 30 anys i és el meteorit més gran en arribar a l’atmosfera de la Terra des del que va impactar a Cheliábinsk (Rússia) el 2013. En aquell cas, l’ona expansiva de l’impacte va causar gairebé 1.500 ferits.

L’asteroide que va impactar sobre el mar de Bering al desembre va recórrer l’atmosfera a una velocitat de 32 quilòmetres per segon, seguint una trajectòria de set graus.

El meteorit va explotar a uns 25,6 quilòmetres sobre la superfície de la Terra, amb una energia d’impacte de 173 quilotons, segons les dades de la NASA.

Malgrat que no va arribar a impactar amb el mar, els experts de la NASA han estimat que l’explosió va ser deu vegades superior a la que va descarregar la bomba atòmica llançada a Hiroshima per instrucció del llavors president dels EUA, Harry Truman. Aquest atac nuclear contra l’Imperi del Japó va provocar la mort de més de 20.000 soldats i uns 100.000 civils a la ciutat japonesa.

Mitjans especialitzats han informat que el meteorit va viatjar a través d’una àrea "no molt llunyana" de les rutes utilitzades pels avions comercials que volen entre Amèrica del Nord i Àsia, pel que els investigadors han preguntat a les aerolínies per si hi va haver observacions de l’esdeveniment.

tracking