SEGRE

INICIATIVES INFANTESA

Manual sobre lactància elaborat per l'ICS de Lleida

Gratuït als CAP per a les embarassades

La guia ‘Sóc aquí, mare!’ es va presentar ahir a l’Arnau.

La guia ‘Sóc aquí, mare!’ es va presentar ahir a l’Arnau.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de professionals de pediatria, infermeria i nounats de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Lleida han publicat la guia Sóc aquí, mare! sobre lactància materna i cures del nadó que s’entregarà de forma gratuïta a totes les embarasses que visitin l’atenció primària.

La guia explica els beneficis de la lactància materna tant per a la mare com per al nadó, ofereix consells i explica quines són les millors posicions per donar el pit a través de dibuixos. A més, el manual també informa sobre les possibles dificultats o problemàtiques d’aquesta etapa com poden ser l’extracció de la llet o la conservació.

Així mateix, Sóc aquí, mare! també compta amb una part dedicada a la cura del nounat amb consells pràctics sobre la seua pell, la higiene o les vacunes. Finalment, proporciona ajuda sobre com actuar davant de possibles accidents com cremades o caigudes.

La coordinació del treball ha anat a càrrec dels pediatres lleidatans Mireia Ortiz i Ramon Capdevila i de la llevadora Yolanda Florensa, juntament amb la col·laboració d’altres professionals de pediatria.

tracking