SEGRE

ENTITATS CELEBRACIONS

Síndrome de Down i poesia, juntes

La Biblioteca Pública es queda petita per acollir els dos Dies Mundials || Joves amb Down van reivindicar igualtat així com treballs i salaris dignes

L’actor Joan Sorribes, durant l’acte d’ahir en una abarrotada Biblioteca Pública.

L’actor Joan Sorribes, durant l’acte d’ahir en una abarrotada Biblioteca Pública.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones van abarrotar ahir la Biblioteca Pública de Lleida en l’acte de celebració del Dia Mundial de la Síndrome de Down organitzada per l’associació DownLleida. El lema escollit per a aquest any és La sort de tenir-te. En aquest sentit, la vicepresidenta de l’entitat, Divina Fumanal, va assegurar que, al tenir fills amb Down, ha descobert “l’amor veritable” i va insistir que “en realitat tots som discapacitats”. La lectura del manifest va anar a càrrec dels usuaris de l’associació, que van reclamar “la igualtat de les persones i una educació inclusiva”, a més d’exigir el seu dret al vot i “un treball i un salari dignes”. Així mateix, durant l’acte l’actor lleidatà Joan Sorribes va fer un repàs de la seua filmografia (La sèrie Polseres vermelles, la pel·lícula Herois o el curtmetratge Diferent) i va donar pas a la projecció del curt Para volar, del qual ell és protagonista i en què encarna un personatge que reivindica la igualtat de drets davant d’una societat injusta.

Per la seua part, l’ajuntament de Lleida es va afegir a la iniciativa amb la il·luminació de la seua façana i els ponts de la ciutat de groc i blau ahir a la nit.

Posteriorment i dins del mateix acte, en el marc del Dia Mundial de la Poesia, alumnes del Consorci de Normalització Lingüística van llegir un poema de la lleidatana Rosa Fabregat en el seu idioma natal, concretament en àrab, portuguès i polonès.

tracking