SEGRE

HOMENATGE MEMÒRIA HISTÒRICA

El lleidatà Marià Mullerat ja és màrtir

|

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor lleidatà Marià Mullerat Soldevila va ser beatificat ahir a la Catedral de Tarragona davant de més de mil assistents. Aquesta és la primera beatificació en la història del temple religiós tarragoní i va ser presidida pel cardenal Giovanni Angelo Becciu. El religiós va subratllar la misericòrdia i la fidelitat a Déu que va processar l’ara beat, que va ser assassinat per les milícies republicanes a Arbeca a començaments de la Guerra Civil el 1936. Al seu torn l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va afirmar que la beatificació de Mullerat al final del seu pontificat “és un regal del Senyor” i va fer una crida perquè “tot es resolgui amb la pau i el diàleg i enarborant la bandera de la pau, el perdó i la reconciliació que ara esgrimeix el nou beat”.

La cerimònia va començar amb uns cants religiosos i amb la petició de Pujol de procedir amb la beatificació de Mullerat. El cardenal Becciu va llegir la Carta Apostòlica en llatí i seguidament es va descobrir la imatge del nou beat, que va despertar els aplaudiments dels prop de 1.200 assistents entre fidels, familiars i autoritats eclesiàstiques i civils, congregats ahir a la Catedral.

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va considerar la beatificació de Mullerat un “regal del Senyor”

En l’homilia el cardenal va assenyalar que no existeix cap altre camí més que l’amor per aconseguir el “cim de la santedat”, amb referència al nou màrtir, el qual va lloar per la seua “fidelitat al Senyor” i per la fermesa en les creences cristianes en uns moments tan convulsos com els que es van viure en la Guerra Civil espanyola. En aquest sentit, Becciu va qualificar Mullerat de “potent far de llum” i un exemple a seguir.

Mullerat va nàixer a Santa Coloma de Queralt (Tarragona) el 1897 i als anys 20 es va traslladar a Arbeca, on va formar una família amb Dolors Sans. Al poc de començar la Guerra Civil va ser tirotejat i cremat per les milícies republicanes.

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.ACN

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.

Primera beatificació de la Catedral de Tarragona.ACN

tracking