SEGRE

SALUT HÀBITS

El 56% dels nous pacients de la Unitat de Tabaquisme eren fumadores d'entre quaranta i cinquanta anys

El 56 per cent dels nous pacients que van acudir el 2018 a la Unitat de Tabaquisme eren fumadores d’entre quaranta i cinquanta anys || Experts alerten de l’augment del consum entre els més joves

El cap de la Unitat de Tabaquisme de l’hospital Santa Maria, Francesc Abella.

El cap de la Unitat de Tabaquisme de l’hospital Santa Maria, Francesc Abella.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deixar de fumar ja no entén de gènere. I és que, per primera vegada des que la Unitat de Tabaquisme del Santa Maria es va fundar fa més de deu anys, el 2018 hi van acudir més dones que homes amb la intenció d’abandonar el tabac. “Fa anys la majoria de pacients que venien a la nostra consulta eren homes d’uns seixanta anys que tenien greus problemes de salut, sobretot cardíacs i pulmonars”, assegura el responsable de la unitat, Francesc Abella, que destaca que el perfil dels pacients ha canviat significativament i “ara tenim més dones d’entre quaranta i cinquanta anys que van començar a fumar quan en tenien setze i volen canviar d’hàbits”. L’any passat van acudir a la consulta d’Abella una mitjana de cinc nous pacients a la setmana, que fumava al voltant d’un paquet al dia.

“Les últimes estadístiques del Pla Nacional sobre Drogues revelen que està baixant el consum de tabac entre la població adulta a partir dels cinquanta anys, però hi ha un repunt en les noies joves de divuit a vint anys, que veuen el fet de fumar com una experiència social”, explica en aquest sentit Abella.

Per tal d’intentar frenar aquesta tendència, subratlla la importància de les campanyes de prevenció contra el consumisme, així com augmentar el preu del tabac i optar per paquets genèrics. La clau en el procés de desintoxicació són les teràpies personalitzades.

El cap de la Unitat de Tabaquisme de l’hospital Santa Maria, Francesc Abella.

El cap de la Unitat de Tabaquisme de l’hospital Santa Maria, Francesc Abella.ÒSCAR MIRÓN

tracking