SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

El centre ocupacional d'Aremi celebra els 25 anys inaugurant una sala d'hidroteràpia per a persones amb paràlisi cerebral

El centre ocupacional d’Aremi celebra els vint-i-cinc anys inaugurant una sala d’hidroteràpia per a persones amb paràlisi cerebral || Alleuja dolors musculars i ossis i millora l’estat d’ànim

El centre ocupacional d’Aremi, l’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, compleix 25 anys.

El centre ocupacional d’Aremi, l’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, compleix 25 anys.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alleujar el dolor muscular, disminuir tant l’estrès ossi com l’articular i millorar la funció cardiovascular o l’estat anímic general seran alguns dels beneficis que aportarà la nova sala d’hidroteràpia de l’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars a Lleida, Aremi. El nou equipament consta d’una banyera especialment equipada perquè els 45 usuaris de l’associació puguin portar a terme activitats que no podrien fer fora de l’aigua. Durant l’acte de presentació, en el qual també es va celebrar el 25 aniversari de la posada en marxa del centre ocupacional de l’entitat, la presidenta, Mercè Batlle, va agrair a totes les persones, empreses i administracions que han fet possible aquest nou projecte i va explicar que encara queden més treballs per fer com la creació d’un nou espai per al banc de recursos, destinat a emmagatzemar i intercanviar material entre usuaris, i la millora del pati exterior.

La fisioterapeuta d’Aremi, Nadia Jiménez, va explicar que la nova sala d’hidroteràpia a banda dels beneficis físics i emocionals que rebran a partir d’ara els usuaris, permetrà que tots puguin disfrutar d’aquest servei ja que fins ara s’havien de desplaçar fins a un centre esportiu, i no tothom podia fer-ho.

Amb el nou equipament els usuaris podran fer activitats que fora de l’aigua no podrien desenvolupar

Durant la celebració també es va oferir una degustació a la gent que hi va assistir d’aliments texturitzats, un menjar degudament manipulat perquè les persones que tenen problemes de deglució puguin menjar sense problemes. “Es tracta de triturar els aliments i mitjançant un procés amb un robot de cuina i afegint un aglutinant, donar-los una textura nova que conservi els mateixos nutrients i que permeti que les persones puguin menjar sense risc d’ennuegar-se”, van aclarir des del centre.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que va assistir a la celebració, va assegurar que “prenia nota” dels nous projectes que té pendents l’associació i va explicar que Lleida és “una ciutat de valors, amb una societat valenta, sàvia i educada que sap estar pendent de les persones que necessiten ajuda”. Així mateix, va assegurar a la presidenta d’Aremi que la Paeria continuarà “estant al seu costat” per ajudar-los “en tot el que sigui necessari”.

Una ajuda individualitzada per als 45 usuaris de l’entitat 

L’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars Aremi es va fundar fa més de 43 anys i ahir es va complir el 25 aniversari de la posada en marxa del Centre Ocupacional de l’entitat. És un equipament que se centra a oferir una ajuda individualitzada a tots els nivells als 45 usuaris de l’associació. Per commemorar aquest quart de segle, durant l’acte d’inauguració de la nova sala d’hidroteràpia també es va aprofitar per deixar anar 25 globus de colors des del pati del centre. “Hem de cobrir totes les necessitats de les persones amb paràlisi cerebral i és el nostre deure haver de garantir-los la millor qualitat de vida”, va afirmar la presidenta, Mercè Batlle.

El centre ocupacional d’Aremi, l’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, compleix 25 anys.

El centre ocupacional d’Aremi, l’entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, compleix 25 anys.ACN

tracking