SEGRE

SALUT ANIVERSARI

Vint-i-cinc anys rehabilitant els pacients convalescents

La Unitat Sociosanitària del Santa Maria atén gairebé 450 pacients a l’any

Foto de família de l’equip de la Unitat Sociosanitària de l’hospital Santa Maria.

Foto de família de l’equip de la Unitat Sociosanitària de l’hospital Santa Maria.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat Sociosanitària (USS) de l’hospital Santa Maria compleix vint-i-cinc anys rehabilitant pacients convalescents i amb necessitats de cures pal·liatives. En aquest temps, ha atès una mitjana d’11.250 persones que han perdut la mobilitat a causa de patologies agudes o un procés d’operació. En aquest sentit, entre els problemes més freqüents que es troben els sanitaris de la unitat destaquen les fractures de fèmur, l’ictus i la insuficiència cardíaca, així com processos oncològics.

Un equip interdisciplinari, integrat per especialistes en geriatria, infermeria, auxiliars de clínica, fisioteràpia, psicologia i treball social, entre d’altres, atenen els pacients que provenen majoritàriament dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, a més de l’Atenció Primària, del programa de rehabilitació domiciliària i altres clíniques públiques o privades.

El director de l’Àrea Sociosanitària, Marcos Serrano, va destacar que “en aquests vint-i-cinc anys, l’USS s’ha convertit en un centre de referència a causa de la complexitat dels pacients que atén i, des de fa tres anys, es manté entre els primers centres sociosanitaris de Cataluya”. En el marc de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari, el departament ha organitzat diferents activitats al llarg de tot l’any, com un sopar de germanor o una jornada específica sobre els serveis sociosanitaris.

Aquest congrés, que tindrà lloc el mes d’octubre, estarà dirigit als professionals que treballen al sector, tant en l’àmbit hospitalari com en l’atenció domiciliària. Així mateix, analitzarà els problemes actuals i els projectes de futur de l’atenció sociosanitària a Lleida, fent especial recalcament en els problemes derivats de l’augment de la complexitat de les cures, les dificultats laborals per la falta de personal i l’estrès en els especialistes, així com en la investigació i la docència.

En un altre ordre de coses, la doctora Toñy Castillo, directora de l’Aula Hospitalària Antoni Cambrodí, exportarà el model de treball de l’Arnau al IV Congrés Internacional de Pedagogia Hospitalària, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de maig a Ciutat de Panamà.

Concretament, Toñy Castillo parlarà del procés de dol que comporta la malaltia per als nens. L’objectiu d’aquestes jornades és analitzar la realitat pedagògica hospitalària en altres països.

tracking