SEGRE

INFORME FUNERALS

Lleida, la quarta província espanyola amb els enterraments més cars

Els costos del sepeli superen un 19% la mitjana estatal, segons les companyies asseguradores || La capital del Segrià, al sisè lloc

Visitants al cementiri de Lleida el dia de Tots Sants.

Visitants al cementiri de Lleida el dia de Tots Sants.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la quarta província on resulta més car morir. En concret, morir a Ponent costa un 19,37 per cent més que al conjunt d’Espanya, segons l’estudi Qui paga més per la mort a Espanya?, fet per Estamos Seguros, iniciativa d’Unespa. L’informe de les companyies d’assegurances situa la província de Lleida entre les més cares a l’hora d’assumir les despeses d’un sepeli, rànquing que lidera Girona, seguit de Madrid i Barcelona. Després de Lleida, se situa Osca entre les cinc províncies on les despeses d’una defunció es disparen. A més, l’estudi d’Unespa assenyala que la capital del Segrià és la sisena ciutat espanyola de més de 50.000 habitants amb les despeses funeràries més elevades, ja que representen un 48,6 per cent més que la mitjana estatal. Lleida ciutat se situa darrere d’Alcobendas i davant de Mataró, que és la capital catalana on resulta més car morir-se.

Segons aquest informe, Girona i Madrid són les províncies on les despeses d’un enterrament són més elevades, amb un 29,2 i un 27,4 per cent, respectivament, de diferència respecte a la mitjana espanyola. A l’altre extrem, Zamora (-39,7%), Santa Cruz de Tenerife (-36,2%), Palència (-29,7%), Sòria (-27,1%) i Conca (-26%) són els llocs on un funeral resulta menys onerós. Unespa ressalta que el trasllat d’un cadàver dins del territori espanyol comporta, habitualment, el pagament de 424 euros i repatriar un cos des de l’estranger és més costós, amb un preu mitjà de 5.987 euros. Quant a les assegurances, una mica menys del 44% dels contratemps de l’assegurança de defunció es queden per sota del cost teòric de l’esdeveniment i un altre 16% es col·loquen en el nivell cobert. Això indica que quatre de cada deu funerals superen el previst a la pòlissa.

tracking