SEGRE

CERTAMEN XVI FIRA DE L?OLI I LA PEDRA

Vinaixa tanca les fires de l'oli

Dos mil persones assisteixen a la 16a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra d’aquesta localitat de les Garrigues || L’últim dels certàmens oleícoles després dels de Maials, les Borges i altres municipis

L’esmorzar popular va reunir més d’un miler de persones durant la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.

L’esmorzar popular va reunir més d’un miler de persones durant la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.JORDI RIERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes dos mil persones van visitar ahir la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, que va celebrar al matí la setzena edició, amb 28 expositors. Organitzada per l’ajuntament en col·laboració amb la cooperativa, va reunir més d’un miler de persones durant el tradicional esmorzar popular. Dos factors han donat a aquesta fira de les Garrigues un caràcter diferenciat. El primer és que, juntament als sectors de l’oli i l’alimentació, el recinte firal reserva part del seu espai a empreses d’aquest municipi que elaboren carreus i altres peces de pedra per a la construcció. En aquesta ocasió van ser dos les que van instal·lar estands per donar a conèixer el seu treball. El segon factor és que se celebra molt després de l’inici de la campanya de la collita i la producció oli, i tanca la temporada dels certàmens oleícoles a les comarques lleidatanes.

La cooperativa de Vinaixa ven oli al llarg del matí, encara que els responsables de la firma van indicar que bona part de la producció ja estava venuda molt abans que se celebrés la fira. “Hi participem en col·laboració amb l’ajuntament, més aviat com una mostra d’agraïment als nostres clients”, va explicar Teresa Gallart, presidenta de la cooperativa. Gallart va indicar que molts dels visitants “ja havien comprat abans el seu oli”.

En la mateixa línia es va pronunciar l’alcalde, Jordi Sarlé. Tant la cooperativa com el consistori van valorar positivament la bona afluència de públic. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va visitar la fira i va destacar el caràcter de l’oli com a “producte per excel·lència, indispensable i amb una sortida important.”

La fira de Vinaixa posa fi a un cicle de fires de l’oli que s’inicia cada any amb la Fira de l’Oli Verd de Maials el mes de novembre, i inclou al gener la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, la que reuneix més expositors i públic. Així mateix, altres municipis organitzen activitats que van des de rutes guiades fins a tallers culinaris relacionats amb l’oli (vegeu les claus).

L’esmorzar popular va reunir més d’un miler de persones durant la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.

L’esmorzar popular va reunir més d’un miler de persones durant la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.JORDI RIERA

tracking