SEGRE

INICIATIVES COL·LECTIUS

Celebració multitudinària del Dia Mundial del Poble Gitano

Centenars de persones van omplir l’Auditori Enric Granados de Lleida

Moment de l’acte de celebració del Dia Internacional del Poble Gitano ahir a l’Auditori.

Moment de l’acte de celebració del Dia Internacional del Poble Gitano ahir a l’Auditori.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van abarrotar ahir l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida en la cerimònia que va celebrar l’església evangèlica de Filadèlfia en el marc del Dia Internacional del Poble Gitano. Durant l’acte, al qual van assistir l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la regidora de Cultra, Montse Parra, els representants de la comunitat gitana de la ciutat van agrair a tots dos la seua assistència i “el seu treball i dedicació” a favor de la integració d’aquest col·lectiu. Per la seua part l’alcalde, al que van entregar una placa commemorativa, va explicar que “Lleida és una ciutat de valors que treballa a favor de la igualtat i que necessita la comunitat gitana” i va recordar que va ser ell qui va firmar la retirada del nom del carrer Marquès de la Ensenada, un polític i noble del segle XVIII responsable de promoure un intent d’extermini del poble gitano. Així mateix, Parra va agrair l’“afecte rebut” i va assegurar “estar-hi sempre” que la necessitin. “És un plaer haver treballat amb vosaltres”, va afegir.

D’altra banda, membres de la comunitat gitana d’Alfarràs van celebrar ahir un acte a l’ajuntament del municipi per commemorar l’efemèride. Estava prevista també una cercavila pels carrers del municipi però el mal temps va fer que s’anul·lés.

Una jornada nascuda a Londres El 8 d’abril vinent es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Aquest dia recorda el Congrés Mundial gitano celebrat a Londres el 8 d’abril del 1971 en què es va instituir la bandera i l’himne d’aquest col·lectiu que porta present a Espanya des de principis del segle XV. Actualment a Catalunya es calcula que la població gitana és d’unes 60.000 persones, la segona comunitat amb més gitanos després d’Andalusia, que al seu torn compta amb al voltant de 270.000. A Espanya, la comunitat gitana aglutina unes 650.000 persones

tracking