SEGRE

FOLKLORE CULTURA POPULAR

Tres Tombs multitudinaris

Anglesola celebra la desfilada amb 86 carruatges i un centenar de cavalleries || Entre les novetats destaquen tres carros locals carregats de caixes, sacs i lleteres, l’últim guiat per nens

Malet, el cavall més gran de Catalunya.

Malet, el cavall més gran de Catalunya.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van omplir ahir al migdia els carrers d’Anglesola per gaudir dels Tres Tombs, la festa que recorda les antigues tasques del camp. La pluja va donar una treva per poder celebrar la tradicional desfilada de l’edició número 36, que va reunir més d’un centenar de cavalleries i 86 carruatges, d’entre els quals hi havia la xifra rècord de 36 pertanyents a la localitat, restaurats en els últims anys per la Societat de Sant Antoni Abat. Entre les novetats es va poder veure un carro carregat de caixes, un altre de carregat de sacs així com el carro de lleteres que arrossegaven tres ponis guiats per tres nens d’Anglesola, el futur de la festa. En aquest sentit, el president de la Societat de Sant Antoni Abat, Josep Fabregat, va destacar “la importància de tenir un planter per mantenir aquesta ancestral tradició”.

La desfilada dels Tres Tombs va comptar ahir amb la presència de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la seua primera visita a les comarques de Lleida. Budó va posar de relleu una festa “que permet preservar els nostres costums i tradicions així com una activitat econòmica com a motor del país”. La consellera va estar acompanyada per l’alcaldessa, Carme Miró; del president el consell de l’Urgell, Salvador Bonjoch, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que van participar-hi muntats en un carro. La desfilada va estar presidida per Lo Tossino, la Verreta i els grallers de la Barra de l’Associació Guixanet, que van fer tornar així la participació d’Anglesola als Tres Tombs de Tàrrega, amb tres carros, un de la família Vilavert de la capital de l’Urgell, que custodia el Museu del Carro des dels anys 90. A la desfilada d’ahir, el públic també va poder gaudir del carro més gran de Catalunya. Es tracta del Carro Garber d’Anglesola, que pesa 4.200 quilos de pes, que va ser tirat per cinc cavalls i carregat de gavelles de sègol. Un altre dels atractius va ser l’equí Malet de Sant Llorenç d’Hortons, considerat el més gran de Catalunya i que amb els seus 1.400 quilos no va deixar indiferent ningú. Tampoc no van faltar a la cita els carros d’Igualada i de Vilanova i la Geltrú, dos de les poblacions catalanes que, al costat d’Anglesola i Valls, celebren una de la festes dels Tres Tombs més populars. La benedicció dels carros i els carruatges va ser a càrrec del pare del bisbe de Solsona, Joan Novell.

La jornada d’ahir es va completar amb el Mercat de Pagès, que va reunir a una quarantena de paradistes, un dinar popular al pavelló poliesportiu al qual van assistir uns 400 comensals i que va estar presidit per la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, que va prendre el relleu a la consellera de la Presidència. Aquesta última va assistir a un dinar a Ivars de Noguera.

Malet, el cavall més gran de Catalunya.

Malet, el cavall més gran de Catalunya.SEGRE TÀRREGA

Malet, el cavall més gran de Catalunya.

Malet, el cavall més gran de Catalunya.SEGRE TÀRREGA

Malet, el cavall més gran de Catalunya.

Malet, el cavall més gran de Catalunya.SEGRE TÀRREGA

tracking