SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un muntanyenc a Aran

Un ciutadà francès que es va precipitar uns 150 metres a la zona de Coll de Toro || Rescatat per efectius de la Guàrdia Civil de Vielha i Benasc

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va localitzar sense vida ahir al matí un muntanyenc francès de 59 anys desaparegut a la zona del Coll de Toro, a la Val d’Aran. El van trobar els Grups de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil de Vielha i de Benasc i la unitat aèria d’Aragó. La víctima, de 59 anys, es va precipitar uns 150 metres per un fort pendent, possiblement a causa de les condicions meteorològiques adverses.

L’avís de la desaparició es va rebre a primera hora d’ahir després que un muntanyenc, que havia sortit diumenge al matí en direcció a l’Artiga de Lin, va dir que avisaria quan arribés i no ho va fer i, al no tenir-ne notícies, van donar l’alerta. Llavors, personal de la Unitat Aèria d’Aragó i personal del GREIM de Benasc i un metge es van dirigir a la zona per recórrer l’itinerari que suposadament hauria seguit el muntanyenc. D’altra banda, personal del GREIM de Vielha va iniciar les tasques de reconeixement de la zona de Lleida. L’helicòpter va localitzar unes empremtes a la zona del Coll Deth Huro (Coll de Toro), per la qual cosa fins al lloc es va traslladar personal del GREIM. Va ser una tasca complicada pel torb.

Una vegada a la zona, els equips de rescat van localitzar una motxilla i uns esquís i una empremta a la neu que feien indicar que el muntanyenc havia caigut pel fort pendent, possiblement a causa de les condicions meteorològiques adverses. Finalment, a uns 150 metres van localitzar el cos sense vida del muntanyenc. Els equips de rescat van tenir moltes dificultats per arribar fins al lloc, a causa de les contínues caigudes d’allaus a la zona, i en va caure una just al corredor contigu on es trobaven. Posteriorment, després d’introduir el cos a la llitera, l’helicòpter el va recollir i, a causa de les males condicions meteorològiques que hi havia a Lleida, es va optar per traslladar-lo fins a Benasc.

D’altra banda, el muntanyenc i metge de la Ribagorça, Alberto Rubio, va morir a l’Himàlaia als 55 anys. Va tenir un edema pulmonar mentre realitzava un trekking per l’Everest. Havia estat metge a Benavarri.

Efectius del GREIM al costat del cos sense vida del muntanyenc.

Efectius del GREIM al costat del cos sense vida del muntanyenc.GUARDIA CIVIL

tracking