SEGRE

EDUCACIÓ SOLIDARITAT

Ulleres per promoure la inclusió social

Tallers a les escoles de Primària de Mollerussa perquè els estudiants les fabriquin i les utilitzin || Les porta una heroïna de còmic que ha creat el Consell Social de la ciutat

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vai és una nena de vuit anys que ha començat a viure a Mollerussa amb la seua família i, encara que fa vida normal amb els amics i veïns, compta amb unes ulleres especials que, quan se les posa, li permet veure les coses des d’una perspectiva diferent i sentir el que senten els altres. És, en realitat, l’heroïna del còmic Junts serem invencibles, que el Consell Social de Mollerussa ja reparteix entre els alumnes de tercer curs de les escoles de Primària de la ciutat. L’objectiu és promoure el voluntariat, l’altruisme i la inclusió social, tres paraules que amb les seues inicials donen nom a l’heroïna del conte. L’escola Mestre Ignasi Peraire va ser ahir escenari d’un taller en el qual diversos membres del Consell Social al costat dels alumnes van llegir el còmic, i van treballar conceptes com el de la integració i la solidaritat amb els mateixos companys. Posteriorment, van confeccionar les mateixes ulleres que porta la Vai, fetes de paper, i se les van posar per començar a tenir aquesta mirada diferent. La iniciativa, però, és només un punt de partida. Les ulleres es quedaran a classe amb l’objectiu que alumnes i tutors puguin treballar aquest projecte al llarg del curs, tal com va explicar Anna Carné, una de les integrants del Consell Social, que va remarcar que la iniciativa també busca recollir les opinions i idees dels nens i nenes que hi participen per tal d’enriquir el projecte.

El col·legi Mestre Ignasi Peraire és el segon centre a participar en aquesta iniciativa que el col·legi El Carme va inaugurar al febrer. Al llarg del curs també es durà a terme als centres Pompeu Fabra i Les Arrels. El Consell Social és una entitat de participació ciutadana de caràcter consultiu impulsat per l’ajuntament de Mollerussa.

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.J.GÓMEZ

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.

Els joves estudiants, al confeccionar les ulleres.J.GÓMEZ

tracking